Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Innováció

Díjazott innovatív ötletek

A szakmai zsűri ebben az évben is az év menedzsere, a digitális oktatás nagykövete, az év digitalizációs projektje, illetve az év innovációja díjak odaítéléséről döntött.

Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért 1997 óta díjazza a hazai piac kiválóságait és reménységeit, 2001 óta pedig Gyurós Tibor-díj néven adja át az elismeréseket olyan szakemberek, és vállalkozások részére, akik az elmúlt egy év során meghatározó munkát végeztek az iparágban. Ebben az évben huszonkettedik alkalommal történt meg a díjak átadása, amelyre ünnepélyes keretek között, a MENTA konferencián került sor Siófokon.

A díj életében idén először közönségszavazás is indult mindegyik kategóriában, így az IVSZ tagcégek is hozzájárulhattak az iparág egyik legjelentősebb díjának eredményéhez. A közönségszavazás nagy sikert aratott a tagvállalatok körében, több száz szavazatot érkezett be, aminek eredménye szerepet kapott a zsűri értékelése mellett.

A 2020-as Gyurós Tibor-díjak győztesei:

Az év menedzsere – Csorba Gyula – Dorsum Zrt. (stratégiai igazgató és vezérigazgató-helyettes)

Csorba Gyula az elmúlt 20 év során több szerepben is részt vett a Dorsum Zrt. növekedésében, amely mára közép-kelet-európai regionális jelenléttel bíró informatikai vállalatává nőtte ki magát. A közel 300 fős cég Magyarországon piacvezető a tőkepiaci szoftverrendszerek területén, és leányvállalatokkal rendelkezik Romániában, valamint Bulgáriában. Felhasználóik között a legnagyobb bankok, befektetési társaságok, a vagyonkezelők több mint egyharmada, valamint több biztosítótársaság is szerepel. Minden sikerük mellett kiemeltnek tartják, hogy magyarországi központú vállalatként a folyamatos innovációs eredményeinknek hála sikeresen törtek be az Egyesült Királyság piacára is saját termékmegoldással, nem pedig erőforrás eladással.

Az év digitalizációs projektjeÉletMentő alkalmazás

A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat közös applikációjának célja, hogy gyorsabbá és hatékonyabbá tegye a segélyhívást. Az ÉletMentő pontos helymeghatározást használ, valamint tárolja az előre feltöltött egészségügyi adatokat, melyek segítségével a diszpécser precízebb képet kap a betegről, amelyet azonnal tud továbbítani a kiérkező mentőkocsinak. Az applikációt az indulás óta eltelt fél évben közel 500 000-en töltötték le és közel 2500 segélyhívás érkezett ezen keresztül, amiből 1480 tényleges ellátást igénylő esetet oldott meg sikerrel az OMSZ. Az ÉletMentő hosszú távú hatása, hogy edukál, megtanítja, hogy a digitalizáció segítségével egyszerűsíthetjük a mindennapjainkat.

Az év innovációja – Oncompass precíziós onkológiai döntéstámogató eljárás

Az Oncompass Medicine Hungary Kft. a betegek személyre szabott, molekuláris célpont alapú, úgynevezett precíziós onkológiai ellátásához szükséges minden diagnosztikai és informatikai eszközt egy programban elérhetővé tesz a daganatos betegek, illetve az őket kezelő orvosok számára. Az Oncompass 2014 óta arra fókuszál, hogy a molekuláris genetikai vizsgálatok eredményei alapján a legmegfelelőbb gyógyszert kiválasztó orvosi informatikai eszközt kifejlessze. A RealTime Oncology Treatment Calculator egy szabály alapú mesterséges intelligencia. Az adatokat egy saját fejlesztésű algoritmus segítségével dolgozza fel, amelynek eredménye egy a beteg számára releváns rangsorolt hatóanyag lista a beteg daganatában azonosított molekuláris genetikai elváltozások alapján.

Az év digitális oktatási nagykövete – Koren Balázs

2005-ben kezdett tanítani a Budai Középiskola kéttannyelvű gimnáziumában angol nyelven matematikát, programozási alapokat, és internet tudatosságot, később a Fazekas Mihály Gimnáziumban folytatta a tanítást, és nyitott a robotika területe felé is. Nevéhez fűződtek a GeoGebra, a GEOMATECH, illetve a VR Math projektek, az ELTE TTK Matematika Intézet, Szakmódszertani Központ felkérésére részt vesz a matematika tanárképzésben, a Telenor HiperSuli programjának szakmai vezetőjeként a digitális oktatás népszerűsítése, valamint tananyag fejlesztés is a feladata. Média megjelenések, szakmai előadások, konferenciák szervezése révén nem csak a szakmai berkekben, de a mainstream médián keresztül is igyekszik mindenkihez közelebb hozni a digitális oktatásban rejlő lehetőségeket.

Hirdetés

További cikkek a témában