Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Az Allison Transmission bemutatja az eGen PowerTM-t

Az eGen PowerTM  már a második olyan termék, melyet a nemrégiben bevezetett eGenTM – a teljesen elektromos és az elektromos hibrid meghajtási rendszereket magába foglaló – márkanév alatt ajánl a cég. Ez a tény az elektromos meghajtású kereskedelmi járművek jövőbe vezető útjának élére pozícionálja az Allisont.

Az Allison Transmission a közepes- és nagy teherbírású haszongépjárművekben alkalmazott automata sebességváltók legnagyobb gyártója, valamint a haszongépjárművek számára készülő meghajtások szállítója, beleértve az elektromos hibrid és a teljesen elektromos rendszereket is, örömmel jelenti be az eGen Power-t, az Allison új, kompakt, zéró-emissziós elektromos tengelyeit.

Az eGen Power termékcsalád a második olyan termék lesz, melyet a nemrégiben bejelentett teljesen elektromos, illetve elektromos hibrid meghajtási megoldásokra létrehozott un. Allison eGen portfólión belül kínálnak. Az Allison hamarosan piacra dobja az eGen Power 100D termékét, mely 10000 kg tengelyterheléssel bír, mint az első elektromos tengely-típus az eGen Power szérián belül.  Az eGen Power elektromos tengelyeket az Allison nemrégiben átadott 10.000 négyzetméteres – elektromos tengelyek fejlesztésére és gyártására létrehozott – telephelyén, Auburn Hills-ben (Michigan) fogják gyártani.

Az eGen Power 100D az egyik legerősebb és teljesen kompakt e-tengely rendszer a világon közepes- és nagy-teherbírású tehergépjárművekhez. Két elektro-motort foglal magába, melyek egyenként 200 kW, azaz összesen 400 kW folyamatos erő előállítására képesek, de az összeadódó csúcsteljesítményük 550kW. Az eGen Power 100D-ben szintén megtalálható egy, a tengely közepén elhelyezkedő házba integrált két-sebességes váltó. A két-sebességes váltó nagyon magas indító vonóerőt, sebességet, hatékonyságot és egy opcionális differenciál-zárat is lehetővé tesz. Ez a hatékonysági mutató nagyobb teljesítménytartományban, vagy az akkumulátor-csomag kisebb méretében realizálódik, optimalizálva azt a gazdasági értéket, melyet az eGen Power elektromos tengelyek képviselnek.

Ezek azok az előnyök, amiért a Hino Trucks és a Hexagon Purus úgy döntött, hogy integrálja az Allison eGen Power 100D meghajtást a Hino XL7 típusú járművébe, melyet nemrég, a 2020. október 5-én bemutatott „Project Z” zéró-emissziós jármű-fejlesztési programjában jelentett be a Hino Trucks.

„A Hino Trucks és az Allison Transmission régóta fennálló partnerséget ápol, amit mi sem bizonyít jobban, mint az iparág vezető 5-éves hajtáslác-garancia és az állandó Allison-váltó kínálat minden hagyományos Hino gyártmányú teherautóban” – mondta Glenn Ellis, a Hino Trucks alelnöke. „Mivel elindítottuk a ZEV-fejlesztési (Zero Emission Vehicle) programunkat a Project-Z-t, reméljük, hogy az Allison eGen Power e-tengelyét beilleszthetjük leendő termék-kínálatunkba.”

„Az Allison folytatja az Allison eGen márkanév alatti elektromos termékportfóliójának építését, mi pedig továbbra is azon dolgozunk, hogy a világ különböző járműgyártóival együttműködve, azok validációs programjain keresztül, minél előbb bevezethessük őket”

– mondta Branden Harbin, az Allison Transmission globális marketing igazgatója.

„Azt ígérjük a vásárlóinknak, hogy a világ legmegbízhatóbb és legnagyobb értéket képviselő meghajtási megoldásait kínáljuk számukra, hogy a leghatékonyabban dolgozhassanak. Szándékaink szerint továbbra is a kívánságaiknak megfelelő meghajtásokat fogjuk kínálni, függetlenül attól, hogy milyen erőforrással vagy meghajtási típussal kérik azokat.”

Hirdetés

További cikkek a témában