Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A FANUC 1400 robotot szállít a VW-hez

Az ipari robotgyártó az emdeni és chattanoogai üzemeket látja el robotjaival.

Az automatizálási specialista és ipari robotgyártó támogatja a Volkswagent a jövőorientált hajtástechnológiák bővítésében. A FANUC összesen mintegy 1400 robotot szállít a VW gyáraiba a németországi Emdenbe és az Egyesült Államokbeli Chattanoogába, mely robotokat karosszéria- és akkumulátorgyártásban fogják használni.

Az elektromos járművek gyártása miatt megváltoztak a robot technológiával szemben támasztott követelmények

– mondja Ralf Winkelmann, a FANUC Deutschland GmbH ügyvezető igazgatója.

A széles termékválasztékunknak köszönhetően megbízhatóan és rugalmasan reagálhatunk rájuk.

Az emdeni VW telephelyet az autóipar egyik legmodernebb telephelyévé alakítják. 2022-től több mint 800 robot gyártja majd ott új generációs VW e-járműveket, míg a chattanoogai gyárat a bővítéssel együtt a VW észak-amerikai e-jármű gyártásának központjává teszik. 2022-től a chattanoogai gyár hozzávetőlegesen 600 további FANUC robotot fog alkalmazni.

A vállalat európai képviselete már több mint 40 éve működik. A vállalat világszerte korlátlan ideig kínál karbantartási és pótalkatrész-szolgáltatást minden FANUC termékhez. Ezzel az ígérettel győzzük meg ügyfeleinket, akik rugalmas és egyben fenntartható automatizálási megoldásokra támaszkodnak

– mondja Winkelmann, a németországi ügyvezető igazgató.

Ügyfeleink tehát stabilan, megbízhatóan működő termelést tudhatnak magukénak, amikor termékeinket használják“.

Annak érdekében, hogy a FANUC megtarthassa az ígéretét a termékei teljes életciklusára szóló támogatással, leányvállalataival és szerviz lokációival lefedi egész Európát, helyi raktárkészleteken felül egy 40 000 négyzetméteres áru- és alkatrészraktárral rendelkezik, valamint magas szakmai színvonalú karbantartási és javítási szolgáltatással.

A FANUC szerviz mérnökei akár éjjel is elhárítják a fennakadást jelentő hibát, hogy a termelésleállás mihamarabb megoldódjon. Világszerte a vállalat a CNC vezérlők és az ipari robotok vezető szállítója, évtizedes tapasztalattal rendelkezik a gyártósorok automatizálásában. A FANUC több mint 100 robotmodellt kínál, – köztük hét kollaboratív modellt- , melyen felül megmunkálóközpontok, huzalszikra- forgácsoló gépek, fröccsöntő gépek és lézerek szintén a termékportfólió részét képezik.

Hirdetés

További cikkek a témában