Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

TruArc Weld 1000 – automatizált hegesztés

Hegesztőcella – Oktatási ráfordítás nélkül üzembe helyezhető, programozható és kezelhető a TRUMPF legújabb hegesztőcellája, elegendő az oktatóvideók megismerése hozzá. – tudjuk meg Makkos Leventétől, a TRUMPF Hungary Kft. értékesítő mérnökétől.

Milyen alkalmazásokra, milyen darabszámra és méretre ajánlják a TruArc Weld 1000 hegesztőcellát?

M.L.: Az új hegesztő cellánkat olyan felhasználásra szánjuk, ahol Ügyfelünk a legmagasabb varratminőség mellett a legnagyobb termelékenységet kívánja elérni. Alkatrészekre lefordítva ez azt jelenti, hogy a sík, egyenes vonalú varratoktól kezdve a bonyolult 3 dimenziós ívek hegesztése is tökéletesen megvalósítható. Az alkatrészek darabszámát tekintve a néhány darabos szériától indulva a tömeggyártás kiszolgálásáig alkalmas a berendezés, de véleményem szerint az egyedi alkatrészek gyártása során is több előnye van a gépnek, hiszen a varrat vonalának betanítása rövid időt vesz igénybe, és ezt egy hegesztési tapasztalattal nem rendelkező gépkezelő is meg tudja tenni.

A kollaboratív robotoknál valóban annyira egyszerű a betanulás, hogy az néhány oktatóvideóval megoldható?

M.L.: Így van, nincs szükség komoly ráfordítást igénylő tréningekre, utazásra a hegesztő cella használatának megkezdéséhez. A használatához szükséges tudást online, egy e-learning videón keresztül egyszerűen és gyorsan lehet elsajátítani. Az egész betanulás nagyjából egy napot vesz igénybe és akár otthonról vagy az irodából is elvégezhető.

Milyen előkészületeket igényel a hegesztőcella már meglévő gyártási rendszerbe való beillesztése?

M.L.: Egy teljesen szimpla celláról beszélünk, amely klasszikus módon nem kapcsolódik gyártási rendszerbe. A berendezés önálló munkaállomásként üzemel, melynél a hatékonyságot nem a hálózatba kapcsolás, hanem az „arcwelding” folyamat nyújtotta előnyök adják.

A robot vezérlése milyen szoftveren keresztül történik? Integrálható más rendszerekhez?

M.L.: A cellában a Trumpf saját szoftvere kezeli a robotot és a hegesztő állomást. A robot programozása emiatt nagyon egyszerű, és ez kombinálva az intuitív hegesztőfejjel eredményezni a berendezés minimális programozási idejét.

Szerkezeti acél konzol, 25 mm lemez 8 mm hajlított lemezen 5 hegesztési varrattal. A kézi hegesztéssel összehasonlítva Ön ezt az alkatrészt automatizáltan már 1 darabszámtól is 21%-kal gyorsabban hegeszti (a programozással együtt).

Mit tart a TruArc Weld 1000 előnyeinek?

M.L.: A lehető legegyszerűbb programozást. Az automatizált hegesztésnek köszönhetően az első alkatrésztől kezdve nyereséget termel. Nincs szükség hegesztési tapasztalatra, ismeretekre ebből adódóan egyszerűbb gépkezelőt találni is. A berendezés megtérülési ideje a Trumpf számításai szerint 1 év.

Gyors programozás, biztonságos hegesztés

A hegesztőcella egy teljesen felszerelt szerszámgép, TÜV által ellenőrzött, és CE tanúsítvánnyal rendelkezik. Ide tartozik az elszívórendszer, a fényellenzős burkolat és a TRUMPF standard szerinti biztonságtechnika. Az alkatrész és a darabos sorozat szerint a hegesztőcella 1 vagy 2 állomásos üzemben használható. Így például egy nagyobb alkatrészt vagy kisebb alkatrészeket nagyobb sorozatokban gépi főidőben tud megmunkálni.

Szállítási biztosítóeszköz 6 mm-es szerkezeti acélból. A kézi hegesztéssel összehasonlítva ezt az alkatrészt automatizáltan 63%-kal gyorsabban hegeszti 8 darab esetén.

Egyszerű kezelés és programozás

A hegesztőpisztolyon lévő kezelőegység, valamint egyszerű programozás közvetlenül a robotvezérlésen

Biztonságos a TRUMPF standardok szerint

Védőkabin fényellenzővel, öntisztuló elszívórendszer, LED világítás, valamint kollaboratív robot a rendszer részei.

Gyors felállítás és indítás

A gép kívánt helyen való felállítása és önálló üzembe helyezése néhány óra alatt kivitelezhető.

Produktív hegesztés

A nagy teljesítményű Fronius berendezés és felszerelés gépi főidőben kétállomásos üzemben működtethető.

Műszaki adatok

TruArc Weld 1000
TENGELYADATOK
TÍPUS Kollaboráló ipari robotkar
TENGELYEK SZÁMA 6
HATÓTÁVOLSÁG 1300 mm
ISMÉTLÉSI PONTOSSÁG +/- 0,05 mm
HEGESZTŐFORRÁS
TÍPUS FRONIUS TPS 320i C PULSE
MIG/MAG HEGESZTŐÁRAM TARTOMÁNY 3 A – 320 A
MÉRETEK ÉS TÖMEGEK
KABINMÉRETEK 3600 mm x 2200 mm x 2800 mm
TÖMEG 2540 kg
MUNKATÉR
JELLEMZŐ MAX. ALKATRÉSZMÉRET (ZÁRT TELESZKÓPFELEZÉS ESETÉN) 600 mm x 600 mm x 600 mm
JELLEMZŐ MAX. ALKATRÉSZMÉRET (NYITOTT TELESZKÓPFELEZÉS ESETÉN) 2000 mm x 600 mm x 600 mm

www.trumpf.com

Hirdetés

További cikkek a témában