Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Az új generációs KR C5 vezérlők: A jövő gyártása, már a jelenben!

A KUKA legújabb, KR C5 típusú vezérlőgenerációja minden eddiginél több lehetőséget kínál a cégek számára, valamint kimagasló szintre emeli a robotok alkalmazásának költséghatékonyságát.

Mik az új generációs vezérlők legfontosabb előnyei? Maximális teljesítmény, csatlakoztathatóság és rugalmasság.  A KR C5 vezérlők több kategóriában lesznek elérhetőek. A kisrobotokhoz tartozik majd a KR C5 micro, amelynek mérete szinte már nem nagyobb, mint egy cipősdoboz (30×13,4×39,2 cm). A nagy terhelhetőségű robotokhoz tartozó új generációs KR C5 szekrény, szintén jelentősen kisebb lett elődjéhez képest elősegítve ezzel a kis helyre történő integrálhatóságot.  A méret mellett további előny, hogy lényegesen kevesebb energiát fogyasztanak és több lehetőséget kínálnak az installációs folyamatban, mint az eddig megszokott automatizációs megoldások. A KUKA ezzel a megoldással teljesen új távlatokat nyit az automatizált gyártás terén. A vezérlő pillanatok alatt könnyen beilleszthető a meglévő számítástechnikai környezetbe, és fokozatosan alkalmassá válik az összes jelenleg használt alkalmazás támogatására.

Üres adathalmazból értékes információ

A magas fokon integrált és kompakt vezérlőmodulok könnyen működtethetők, és többféle szoftvertermékkel, illetve digitális szolgáltatással zökkenőmentesen csatlakoztathatók. A nyitott és rugalmas platformon kifejlesztett KR C5 a robotvezérlés teljesen új dimenzióját jelenti. Szeretnénk, ha az ügyfelek számára nyilvánvaló lenne, hogy a KUKA vezérlőinek legutóbb végrehajtott optimalizálása meggyőző hozzáadott értékkel gyarapítja termékeinket, és ezáltal ügyfeleinket is.

Száz százalékosan KUKA

A KR C5 teljes mértékben a KUKA belső fejlesztésének eredménye. Saját fejlesztésűek többek között a legkifinomultabb elemek között említhető fröccsöntött, műanyag vagy elektronikus alkatrészek, amelyek teljesen új lapot nyitottak a fejlesztés történetében, és egyedi igényeknek felelnek meg. Minden projekt szíve a csapat. A fejlesztői csapatban megtalálhatók az augsburgi K+F szakemberek és más specialisták, ahogyan a Budapestről, Taksonyból és Füzesgyarmatról dolgozó KUKA munkatársak is.

„Az új KR C5 teljesen saját fejlesztés, ennélfogva kifejezetten magas szintű integráltsági fokot és optimalizálási lehetőségeket sikerült megvalósítanunk. A legszembetűnőbb előnyök a vezérlők méretének csökkenésében érhetők tetten, de jelentős előrelépés az alacsonyabb energiafogyasztás és a jobb minőség is.”

– vázolja fel a fontosabb termékjellemzőket Dietmar Steidl, a KR C5 termékmenedzsere.

Az új KUKA.DeviceConnector csatlakozóval a KR C5 problémamentesen képes adatokat továbbítani a felhőbe úgy, hogy semmilyen más további hardverre nincsen szükség.

A jól bevált KUKA.SystemSoftware szoftverrel együtt kapható

Az új termék előnyeit Andreas Knöpfle, az új generációs vezérlők portfóliómenedzsere foglalja össze:

„Az elkövetkező évek során a KUKA automatizálási portfóliójának új platformja a KR C5 lesz. Ez a megoldás még szélesebb körben, különféle környezetekben teszi lehetővé  az ipari robotok hatékony alkalmazását.”

Az új vezérlőt a már jól bevált KUKA.SystemSoftware (KSS 8.7) szoftverrel együtt kínáljuk. Fontos megjegyezni, hogy mindezeken kívül sokkal szélesebb választékban lesznek majd elérhetők a különféle vezérlők, amelyeket szélesebb skálán lehet majd integrálni a gyártórendszerekbe.

A KUKA már áprilisban megjelentette a KR C5 robotvezérlő mikro változatát, októberben pedig az alacsony és nagy terhelhetőségű robotokhoz adja ki az új terméket.

www.kuka.com

Hirdetés

További cikkek a témában