Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

CAM együttműködés

A mérnökök megoldást találnak a CAM szerszámozási kihívások megoldására

A fémforgácsolás területén globális vezető Sandvik Coromant új partnerséget jelentett be az Autodesk céggel. Az együttműködést hivatalosan 2020. november 17-én jelentették be az Autodesk University 2020-on – a tervezés és gyártás vezető online konferenciáján. A bejelentés a márkák közötti hosszú távú partneri kapcsolat első lépését jelenti, amely jelentős előnyökkel jár a Computer-Aided Manufacturing (CAM) jövője szempontjából.

Az együttműködés első lépése a CAM egyik legelterjedtebb kihívásával fog megküzdeni; a forgácsolószerszámok specifikációjának összetett feladata a leghatékonyabb használatuk érdekében.

Az évente több mint 2500 új terméket bemutató Sandvik Coromant világszerte híres a szakértelméről a megmunkálási megoldások területén. A partnerség lehetővé teszi a Sandvik Coromant számára, hogy ezeket az ismereteket még több CAM-felhasználóval ossza meg az Autodesk Fusion 360-ban.

„A mai gyártási iparban egyre nagyobb a verseny”

– magyarázta Jonas Ström, a Sandvik Coromant termékmenedzsere.

Az anyagok könnyebbek, keményebbek és erősebbek, a gépek fejlettebbek, a tételméretek kisebbek, és az alkatrésztervezés egyre összetettebb – mindez fokozott keresletet eredményez a CAM-programozás és a képzett CAM-felhasználók iránt.

„Mérnökként a CAM-felhasználók szeretnek új technológiákat és tesztelési megoldásokat keresni, de gyakran korlátozzák őket a CNC-megmunkáláshoz kapcsolódó időbeli korlátok. Azzal, hogy egy gombnyomással hozzáférést biztosítunk számukra a szerszáminformációkhoz, az ajánlásokhoz és az egyedi megmunkálási módszerek ismeretéhez, reméljük, hogy leegyszerűsítjük a folyamatukat.”

– mondta Ström.

Általában a CAM-felhasználók kézzel veszik át az adatokat a szerszámkatalógusokból, és viszik be a paramétereket a CAM-szoftverbe. Ez a folyamat gyakran fáradságos, és növelheti a piacra kerülési időre vonatkozó várakozásokat.

„A gyártás és a fémmegmunkálás már összetett folyamat, és gyakran megnehezíti őket a szerszámadatok kézi kezelése, ami késlelteti a beállítási időt és megnöveli a megmunkálási hibák lehetőségét” – mondta Srinath Jonnalagadda, az Autodesk Design and Manufacturing üzleti stratégiai alelnöke. „CAM-szoftveres megoldásainknak a Sandvik Coromant elmélyült szerszámtudásával és szakértelmével történő párosításával segítjük az ügyfeleket a ráfordítási idő csökkentésében és a hatékonyság javításában az előkészítés szakaszában.”

Az Autodesk-partnerség a Sandvik Coromant hosszú távú jövőképének része. A két vállalatnak hasonló céljai vannak – elősegíteni az ügyfelek versenyképességét az új technológiákkal, és digitális tervezési és gyártási megoldásokat kínálni.

Az új partnerség első lépése megszünteti az adatkiválasztás időigényes jellegét azáltal, hogy hozzáférést biztosít az Autodesk ügyfeleinek a Sandvik Coromant szerszámadataihoz.

További információ a Sandvik Coromant digitális megmunkálási kínálatáról a Sandvik Coromant weboldalon található. Az Autodesk Fusion 360-ról további információkért keresse fel az Autodesk webhelyét.

Hirdetés

További cikkek a témában