Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Biztonságtechnika

Banki szintű biztonságot kínál otthonába a Yale Linus® termékdizájn nyertes okos zárja

A Linus Smart Lock okos zár, a biztonsági rendszer és okos termék kategóriában Red Dot Award nyertes termék, decembertől Magyarországon is elérhető.

A korszakalkotó vagyonvédelmi és zártechnikai megoldásairól ismert világhírű Yale márka 2020-ban a Las Vegas-i CES szakkiállításon mutatta be az összekapcsolt okos biztonsági eszközök sorát magába foglaló Smart Living koncepciójának legújabb tagját, a Yale Linus okos zárat.

Az innovatív Yale Linus Smart Lock egy néhány lépésben házilag üzembe helyezhető maximális biztonságot nyújtó motorizált okos zár, amely felszerelés után lehetővé teszi az ajtók kulcs nélküli működtetését. A készülék zárra történő felhelyezése után az ajtó külső oldaláról továbbra is csak a meglévő zár lesz látható, az ajtót továbbra is nyitják az eredeti kulcsok, de innentől kezdve Android és iOS készülék segítségével is irányíthatóvá válik az ajtó.

A zár és a mobilkészülék között a kommunikáció magas szintű biztonsági algoritmussal titkosított Bluetooth (AES-128 és TLS) kapcsolaton keresztül, illetve az ingyenesen letölthető Yale Access applikáció segítségével történik. Az applikációt a banki azonosítás során is alkalmazott, kétfaktoros hitelesítés védi, ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak e-mail vagy telefonszám segítségével kell igazolniuk személyazonosságukat. Ha a felhasználó elveszíti telefonját, bármikor letilthatja a Yale Access alkalmazást és az összes virtuális kulcsot.

A Yale Linus Smart Lock a Yale Linus Connect Wi-Fi Bridge eszközzel az ajtó hálózaton történő vezérlése is lehetővé válik. A távoli hozzáféréssel beengedheti otthonába családját, barátait, a megbízható látogatókat, mint pl. takarító vagy futár. A Linus® a mágneses teret alkalmazó DoorSenseTM technológiának köszönhetően érzékeli a zár állapotát, így az a Yale Access alkalmazásban bármikor ellenőrizhető. Így, ha valaki elfelejti bezárni az ajtót miután elment otthonról, egyetlen érintéssel gondoskodhat a zárásról. A Yale megbízásából a Gemius piackutató által a magyar internetező lakosság körében készült reprezentatív felmérés szerint a fogyasztók közel fele (47%) ezt tartja az okos zárak egyik legfontosabb funkciójának. A felmérés szerint ugyanakkor a magyar fogyasztók 38%-a ismeri az okos zár fogalmát, ezek legfontosabb előnyeit, és a lakosság 45%-a nyitott rá, hogy kipróbálja a technológiát otthonában.

Hirdetés

További cikkek a témában