Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

Lineáris robotok a termelékenységért

Előre tervezni a karbantartást: ennek a célnak az elérésén nemcsak az igus munkálkodik az energialáncok, kábelek és siklócsapágyak működését figyelő intelligens smart plastics termékei révén, hanem a különféle gép- és rendszergyártók is egyre több olyan megoldást kínálnak, amelyek az általuk fejlesztett állapotfelügyeleti eszközökön alapulnak.

Jó példa erre a svájci Güdel cég: az automatizálásra szakosodott vállalkozás az igus EC.M és EC.W érzékelőit alkalmazza lineáris robotjaiban.

„Az érzékelők mérik a négy energialánc mozgási és kopási jellemzőit, és a mért értékeket az icom adatkoncentráló egységen át a Güdel állapotfelügyeleti számítógépéhez továbbítják”

– magyarázza Richard Habering, az igus smart plastics üzletágának vezetője. Az igus felhőszolgáltatásához csatlakozva az adatok mesterséges intelligencia és gépi tanulási algoritmusok segítségével kerülnek kiértékelésre. A kielemzett adatok integrációja a Güdel Condition Monitoring System állapotfelügyeleti rendszer révén történik.

„Az eszköz segítségével a felhasználó nyomon követheti a használatban lévő energialáncok és görgők állapotát”

– mondja Daniel Bangerter, a Güdel ügyfélszolgálati vezetője.

„Az adatok összegyűjtése és kiértékelése révén lehetőség nyílik a karbantartás tervezésére.”

A videóban Richard Habering és Daniel Bangerter részletesen elmagyarázza, hogyan működik a smart plastics anyagok és a Güdel állapotfelügyeleti rendszerének együttműködésén alapuló előrejelző karbantartás.

 

Hirdetés

További cikkek a témában