Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

IT

Szaporodnak az elérhető IT állások

A COVID-19 felbolygatta a munkaerőpiacot, és felgyorsította a cégek digitális megoldásokra való átállásának folyamatait. A vakcina érkezésével már látszik a fény az alagút végén, a vállalatok újra bátrabban keresnek munkaerőt. 

Az informatikai tapasztalatokkal rendelkezők irányába megnőtt a kereslet. A digitalizáció nem vihető végbe pár hónap alatt – aki pedig elindul ezen az úton, a termékét, honlapját, szolgáltatását onnantól kezdve folyamatosan fejlesztenie kell, hiszen a verseny csak fokozódik.

Nyitott IT pozíciók

Éppen emiatt, jelenleg is megannyi 

  • tesztelő
  • üzemeltető / rendszergazda
  • fejlesztő
  • IT projektmenedzser / product owner pozíció is nyitott a munkakeresők számára.

Azok, akik tapasztalattal rendelkeznek, előnyből indulnak, de az is látszik, hogy a cégek nem csak a tapasztaltakat keresik, hanem hosszú távban gondolkodnak. A megoldás az edukáció: a pályakezdők számára is több gyakornoki pozíció elérhető. 

Nem csak a keményvonalas informatikai munkák, hanem a kódolási tudást nem igénylő pozíciók népszerűsége is növekszik. Egy 3D-modellező, egy designer, egy online marketinges most könnyebben talál munkát.

A home office már a legtöbb helyen elérhető

Az IT egy olyan terület, ahol nem szükséges a fizikai jelenlét a munkavégzéshez. A koronavírus is kellett ahhoz, hogy ezt a vállalatok felismerjék: a munkába való utazás, a felesleges, valódi találkozást igénylő meetingeket felváltotta az otthoni munkavégzés.

Egy jó internetkapcsolattal a legtöbb nyitott pozíciót ma már szinte bárhonnan el lehet végezni, egy kávézóból vagy akár egy motorcsónakról is. 

A szabadúszókra is van kereslet

A legtöbb meghirdetett pozíció hosszú távú álláslehetőséget kínál az érdeklődőknek, a szektor bővelkedik a biztos, távlati célokkal rendelkező munkákban. 

Természetesen akad példa az ellenkezőjére is: van, ahol csak átmeneti plusz erőforrásra van szükség egy projekt befejezéséig. A freelancerek egyszerre akár több ilyen, rugalmas munkaidejű, határidőhöz kötött projektmunkán dolgozhatnak.

Az sem példa nélküli, hogy egy sikeres projekt zárása után hosszú távú megállapodás születik a felek között.

A munkakeresés lépései

Vannak, akik maguk keresnek állást ismerősön keresztül, a közösségi médián (Facebook), a LinkedIn-en, vagy különböző cégek “Karrier” menüpontjain, állásportálokon. Aki már csinálta így, tudja: rengeteg idő mehet el a számára ideális állás megtalálásával – és sokszor még csak válasz sem érkezik. 

Egy másik megoldás, ha munkaerő-közvetítő (fejvadász) cég adatbázisába regisztrálunk. Ez sok időt spórolhat meg, és sok esetben szakmai tanácsot is kapunk arról, hogy mit érdemes kiemelnünk az önéletrajzban, vagy hogyan érdemes felkészülni az állásinterjúra. 

A legnagyobb előny azonban a gyorsaság. Egy fejvadász cég csak a számunkra megfelelő pozíciókat fogja javasolni, rövid válaszidővel, hisz nekik is érdekük, hogy partnerük számára minél előbb alkalmas embert találjanak egy pozíció betöltésére.

A releváns kereslet és a releváns kínálat ilyen esetekben találkozik a leggyorsabban.

IT állások tekintetében mi a Bluebird-öt javasoljuk, ahol az elérhető pozíciók 98%-a informatikai munka. 

A jelentkezés folyamata egyszerű:

  1. Elérhető állások böngészése
  2. Szűrők beállítása a munkavégzés helye, típusa alapján
  3. Jelentkezés leadása
  4. Állásinterjú(k)
  5. Sikeres interjú esetén szerződéskötés
  6. Munkába állás

Az aktuális álláskínálat folyamatosan frissül. 

Hirdetés

További cikkek a témában