Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új elektromos motorgeneráció Győrből

Az Audi Hungaria már javában készül az új elektromos motorgeneráció gyártására. A jövőben, Győrben készülnek az elektromos meghajtások a konszern tisztán elektromos modelljeihez, amelyek a Porsche-val közösen kifejlesztett prémium elektromos platformra (Premium Platform Electric – PPE) épülnek. Az új motorgeneráció számára egy teljesen új gyártóterületet alakítanak ki a motorgyártásban.

Már számos gyártóberendezést és a gyártósort telepítettek a jövőbeni sorozatgyártáshoz.

„Nagyon örülünk, hogy egy újabb, meghatározó mérföldkőhöz érkezünk a motorgyártásban. A világ legnagyobb motorgyáraként számos hatékony belső égésű motor gyártása mellett az Audi Konszern elektromobilitási stratégiájának jegyében aktívan alakítjuk az elektromobilitás új korszakát. Ezáltal megalapozzuk vállalatunk jövőjét, biztosítjuk a munkahelyeket és tovább írjuk a vállalat sikertörténetét“

– mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Az új motorok gyártásához egy meglévő gyártócsarnokban alakítanak ki egy 15 000 m2-es területet. A PPE-motorok jövőbeni gyártása a státor- és váltókomponens-gyártásból, valamint a meghajtások összeszerelési tevékenységéből tevődik össze. A gyártóberendezések túlnyomó részét már telepítették, jelenleg az előszéria-gyártás előkészületei folynak. A projekt a jövőbeni háromműszakos gyártási modellnek köszönhetően közel 700 munkatárs munkahelyét biztosítja.

Az AP mérnök ellenőrzi az új PPE-motor gyártósor egyik állomásának munkautasítását

„Az Audi Hungariánál az elektromos meghajtásokhoz kapcsolódó fejlesztési tevékenységet is végzünk, valamint 2018 óta sorozatgyártásban gyártjuk az elektromos motorokat. Ennek köszönhetően csapatunk nagy szaktudással és kulcsfontosságú tapasztalatokkal rendelkezik a nagy precizitású, részletekbe menő gyártótevékenységekben. Ezek a kompetenciák ideális keretfeltételeket teremtenek az új elektromos motorgeneráció gyártásához. A Volkswagen Konszern világszintű termelési hálózatának meghatározó tagjaként csakúgy, mint a győri motorgyártásunk elmúlt 28 éves sikertörténete során, a jövőben továbbra is kiváló minőségű termékekkel szolgáljuk ki vevőinket“

–  fűzte hozzá Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az új gyártóterület megtervezésének egyik különlegessége volt, hogy az Audi Hungariánál először vetettek be VR-szemüveget egy gyártósor megtervezéséhez. Az újfajta 3D-képfeldolgozási technológiának köszönhetően a mérnökök még jobban tudják megtervezni és felépíteni a gyártási folyamatot. Ezáltal egy hatékonyabban működő gyártóterület és ergonomikusabb munkahelyek alakíthatók ki.

A PPE-gyártósor terveinek ergonómiai vizsgálata mozgásrögzítő ruhával és VR-eszközzel

Az Audi Hungariánál 2018-ban, a márka első teljesen elektromos modellje, az Audi e-tron számára készülő elektromos meghajtások gyártásával indult az e-motorgyártás. Azóta összesen 187.163 elektromos meghajtás készült Győrben.

Hirdetés

További cikkek a témában