Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Negyedmillió Audi Q3 Győrből

Legördült a 250.000. Audi Q3 modell a győri gyártósorról. A jubileumi autó egy tangóvörös színű plug-in hibrid hajtásláncú Audi Q3 Sportback volt, amely hamarosan Németország felé veszi az irányt.

A 250.000. győri Audi Q3

„Az Audi Q3 sikertörténete 2018-ban indult vállalatunknál. Azóta ez a legnagyobb darabszámban gyártott modellünk, amelyet jelenleg belsőégésű motorral, mild-hibrid és plug-in hibrid hajtáslánccal is gyártunk. Munkatársaim szakértelmének és elkötelezett munkájának köszönhetően minden egyes nálunk készülő modell a prémium minőséget és az autók iránti szenvedélyünket hirdeti”

– mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az Audi Q3 gyártása 2018-ban kezdődött az Audi Hungariánál. Egy évvel később elindult az Audi Q3 Sportback változat gyártása is, amely 2020-ban elnyerte a rangos „Best Cars“ díjat a kompakt SUV/terepjáró kategóriában. Az Audi Hungaria hagyományainak megfelelően ezekből a modellekből is készül RS változat, amelyet a szintén győri 2,5-literes öthengeres motor hajt.

A tavalyi évben összesen 155 157 autó készült a vállalatnál, köztük 94 659 darab Q3 és 47 232 Q3 Sportback modellt gyártottak a győri munkatársak. Az elektromobilitás térnyerésének köszönhetően 2020-ban már több mint 24 000 mild-hibrid, valamint 480 plug-in hibrid hajtásláncú Audi Q3 készült a vállalatnál. A Q3 modellcsalád legnagyobb piacai a tavalyi évben az Amerikai Egyesült Államok, Németország és Olaszország voltak.

A győri székhelyű AUDI HUNGARIA Zrt. az Audi Konszern tagja, az Audi és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Évente közel kétmillió erőforrás, köztük elektromos meghajtások is készülnek a vállalatnál. Győrben gyártják az Audi TT Coupé és TT Roadster, valamint az Audi Q3 és az Audi Q3 Sportback modelleket. Az Audi Hungaria számos alumínium karosszériaelemet szállít különböző Volkswagen konszernmárkák számára, valamint egyre jelentősebb fejlesztési tevékenységet – járműhajtás- és járműfejlesztés – folytat. Az Audi Hungaria évek óta Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, az ország legnagyobb exportőreinek egyike és a hazai járműipar legnagyobb beruházója. Az Audi Hungaria 2020 év végén 12 226 munkatársat foglalkoztatott.

Hirdetés

További cikkek a témában