Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

Az energiaköltségekkel való gazdálkodás 5 módszere

Hogyan lehet az új fenntartható energiafelhasználási lehetőségeket kiaknázni ilyen kihívásokkal teli időkben.

A COVID19 világjárvány által okozott törés és folyamatos gazdasági bizonytalanság azt jelenti, hogy üzleti költségek ellenőrzése és csökkentése minden eddiginél kritikusabb kérdés lett.

Mivel az energiaköltség az egyik legnagyobb rezsiköltség, érdemes erre fókuszálni. Sok vállalkozás azonban nem tudja, hogy a széndioxid-csökkentési célok veszélyeztetése vagy nagy összegű kiadások nélkül hogyan lehet a költségekkel hatékonyan gazdálkodni.

Az Új útmutató az energiaköltségekkel való gazdálkodáshoz című kiadványunkban öt bevált módszert mutatunk be, amelyekkel a pénzügyi teljesítményeket és környezetvédelmet is javítani lehet – és a vállalkozásokat az üzleti fellendülés útjára állítani.

1. Energiahatékonyság növelése adatok segítségével

Ha nem ismerik pontosan, hogy a vállalkozás hogyan, mikor és hol használja az energiát, akkor nem is tudhatják, hogy valójában hol jelentkeznek az energiaköltségek, vagy hol lehet az energiafelhasználást és az üzemeltetési teljesítményt a legjobban javítani?

A Centrica Zrt. által kidolgozott Energy Insights vezeték nélküli szenzoros technológia alkalmazásával valós időben lehet figyelemmel kísérni az energiafelhasználást – egészen az eszközök és berendezések szintjén. Amikor ezeket az információkat a PowerRadarTM elemző platformra továbbítják, akkor hozzá lehet férni az adatközpontú energiastratégia kidolgozásához szükséges adatokhoz.

2. Az energiavagyonban rejlő bevételi lehetőségek felszabadítása

Az elosztott energia optimalizálásával járó rugalmasság nagyszerű lehetőséget biztosít költségek csökkentésére és bevételek generálására a kereslet menedzselése és a keresletváltozásra adott válaszintézkedések révén. Virtuális erőművekben (VPP) való részvétellel hasznosítani lehet a decentralizált, szabad áramkapacitást – olyan erőforrásokból, mint a CHP, a napelemek vagy az akkumulátorok –, és ezáltal maximalizálni lehet a rugalmasságból eredő és a nagykereskedelmi piacokból származó bevételeket.

3. Energiafüggetlenség létrehozása saját energiaellátással

A saját, helyszíni energiaellátásban megtermelt kapcsolt hő- és villamos energia (CHP) vagy napenergia hasznosításával növelhető a vállalkozás rugalmassága, és ezzel párhuzamosan csökkenhetők a költségek és a széndioxid-kibocsátás.

4. Versenyelőny szerzése fenntartható vállalkozás révén

Fenntartható vállalkozások elosztott energiatechnológiákat alkalmaznak a költségeik és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében. Ezzel egyúttal növelni lehet az üzemelés rugalmasságát és javítani a márka hírnevét. Nemzetközi kutatásaink azt mutatják, hogy a legsikeresebb vállalkozások 61%-a tiszta energia területén is vezető szerepet tölt be.

5. Befektetés új energiatechnológiákba pénzügyi megoldások segítségével

Rugalmas pénzügyi megoldások segítségével a tőkeszűkében szenvedő ügyfelek is azonnal élvezhetik a fenntartható energetikai lehetőségek előnyeit, mert törleszteni a megtakarításokból lehet.

Megvizsgáltuk, hogy az Egyesült Királyság energetika szempontból leghatékonyabb vállalatai milyen módszereket alkalmaznak, meg akartuk tudni, hogy mit lehet tőlük tanulni. Szóval, mit jelent ez az ügyfelek vállalkozásának? És mit tanulhatunk a tapasztalataikból? Bár kihívásokkal teli időkben élünk, mégis van mód energiaköltségek gyors csökkentésére, bevétel generálására és a széndioxid-kibocsátás csökkentésére kicsi kezdőtőkével is. Egy energiagazdálkodási stratégiával lehetőségeket lehet feltárni: az energetikai infrastruktúra bevételt termelhet és a fenntartási költségek csökkenhetnek.

Forrás: www.centricabusinesssolutions.hu

Hirdetés

További cikkek a témában