Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Nagyobb kopásvédelem a Neugart bolygóműves hajtóműveihez

A Neugart cég a bolygóműves hajtóműveihez a Klüber Lubrication-nel közösen fejlesztett egy új kenőzsírt. A Klübersynth GE 14-112 feladata, hogy jobbá tegye a hajtóművek kopásvédelmét.

A Klüber Lubrication Deutschland és vele együtt a Neugart, mint fejlesztési partner hosszan és intenzíven dolgoztak egy új kenőzsíron, amelyet a nemzetközi hajtóműgyártó Economy Line sorozatának standard modelljeihez szántak. Már mindjárt a projekt kezdeténél egyértelművé vált mindkét fél számára, hogy sok szempontból azonosan gondolkodnak: például azon szilárd elvárások vonatkozásában, hogy a hajtóművek vevőinek ne egy rövidtávú, hanem inkább egy távolra tekintő megoldást kínáljanak – tehát egy olyan megoldást, amely felöleli a REACH rendelet egyre kiterjedő hatályát és az előre látható újdonságait. A Neugart ezenkívül ki akarta használni ezt a Klüber Lubrication-nel, mint a speciális kenőanyagok gyártójával való szoros együttműködésből adódó lehetőséget, hogy a hajtómű sorozatait egy testre szabott kenőanyag megoldással összehangoltan fejlessze tovább, és így a termékeivel kétszeresen kínálhasson a vevőinek komoly értéktöbbletet.

Az eredmény az új Klübersynth GE 14-112 kenőzsír. Az erős terhelésnek kitett kis hajtóművekhez szánt kenőzsír olyan speciális adalékanyagok hozzáadásával tűnik ki, amelyeket kifejezetten a bolygóműves hajtóművekhez válogattunk össze. A követelményrendszer része volt többek között a nagyobb fokú öregedéssel szembeni ellenálló képesség, az alacsonyabb alkalmazási hőmérséklet, az érintkező elasztomerekkel való jobb összeférhetőség, valamint a kopással és a berágódással szembeni nagyobb védelem.

Időközben lezárultak a két vállalkozás szakértőinek intenzív fejlesztési munkálatai. A Neugart 2021 januárjában első lépésként a németországi vevők viszonylatában tért át a bolygóműves hajtóművei kenésénél a Klübersynth GE 14-112-re, majd a pandémia alakulásától függően egy, illetve kettő hónappal később a kínai és az egyesült államokbeli vevők viszonylatában is.

www.klueber.com/hu

További cikkek a témában