Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

További akvizíciót is tervez Magyarország legújabb versenypiaci energiakereskedője, az Audax

A 22 ezer vállalati és önkormányzati ügyfelet magába foglaló versenypiaci ügyfélportfólió átvételének hivatalos lezárultával július 1-től Audax Renewables Kft.-ként folytatja Magyarország egyik legnagyobb energiakereskedője.

Az Európa kilenc országában jelen levő Audax Renovables S.A. képviselője először mutatkozott be Magyarországon, és terjeszkedési terveiről is beszámolt.

Bár a médián keresztül országszerte találkozhattak már a magyarok az új versenypiaci áramkereskedő, az Audax üde, természetközeli hirdetéseivel és élénk sárga logójával, hivatalosan csak június 30-ától szakadnak el a korábbi tulajdonos piros arculati elemeitől. Az ügyfelek a változásból egyelőre semmit nem éreznek, mind jogilag, mind technikailag folytonos a működés a fennálló szolgáltatási szerződéseknek megfelelően.

„Mindazonáltal az ügyfélkapcsolati munkában, a tanácsadói szerepben egy új megközelítést hoz az Audax Magyarországra, nem véletlen a szlogen: a jövő kreatív energiája”

– mondta el bemutatkozójában Fejes Tibor az Audax Renewables Kft. ügyvezető igazgatója.

„Mind az energiaiparban zajló technológiai változások, mind a piaci környezetben tapasztalható, sosem látott turbulencia kérdések sorát szüli az ügyfelekben, melyekre joggal várnak magyarázatot, és azon túlmenően olyan javaslatot is, mellyel kényelmüket, versenyképességüket, biztonságukat növelhetik, nem utolsó sorban a természeti értékek megőrzésének figyelembevételével.”

A versenypiacon villamosáramot vételező közületi és önkormányzati ügyfelek kiszolgálása az elmúlt években a magyar energiapiac egyik legaktívabb szegmensévé vált. Az energiahatékonysági beruházásokra ezek az ügyfelek a leginkább nyitottak, hiszen a fejlesztések révén fogyasztásuk, gazdálkodási mutatóik, karbonlábnyomuk és működésük egyéb paraméterei is kedvezőbben alakulhatnak. Ráadásul ezeknek az ügyfeleknek van kézzelfogható és fizetőképességgel is párosuló igényük az energiahatékonysági fejlesztéseket zöldenergiás megoldásokkal véghez vinni. Ezen a területen az Audax óriási nemzetközi tapasztalattal bír.

A Spanyolországból induló, de ma már kilenc európai országban tevékenykedő Audax az elmúlt tíz évben látványos növekedést produkált, és ma már két erős lábon áll. Egyrészt megújuló energiában vannak érdekeltségei, nap- és szélerőműveket telepített, melyek összkapacitása mára eléri a 2500MW-ot, és Európán túl Panamában is jelenlétet biztosít az Audaxnak. Másrészt energiakereskedelemmel foglalkozik, elsősorban Spanyolországban, Olaszországban, Hollandiában, összesen 575 ezer vételezési helyet ellátva, melyeknek összesen mintegy 15 TWh energiát szolgáltatott 2020-ban, több mint 1 millió eurós konszolidált árbevétel mellett. Mint Francesco Calabretta, az Audax Renovables S.A. országmenedzsere elmondta, az Audax hosszútávon világszerte arra törekszik, hogy olyan villamosáramot értékesítsen, ami megújuló energiából származik. Spanyolországban ezt a feltételt már teljesítették is: az értékesített energia 100%-át fedték le megújulós kapacitásaikkal.

Ebbe a nemzetközi portfolióba került be újabb 22ezer ügyfél, az egyik legnagyobb magyar versenypiaci áramszolgáltató szakmai befektetőként való megvásárlása útján. Az Audax Renewables Kft.-vel áll mostantól szerződésben 2000 közigazgatási ügyfél, 3000 nagyvállalat és 17 000 kis- és középvállalat. Az Audax a magyar versenypiaci villamosenergia-kiskereskedelemben meghatározó cégként lesz jelen, a piac 25%-át látva el. Mint Francesco Calabretta elmondta, a magyar piacon való megjelenés nem korlátozódik kizárólag villamos áram értékesítésére. A cég már tárgyalásokat folytat magyarországi gázkereskedő cég megvásárlásáról. 2022-ben mindenképpen szeretnének kombinált áram- és gázszolgáltatási szerződésekkel is jelen lenni a versenypiacon.

https://audaxrenewables.hu/

További cikkek a témában