Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

Kutatóközpontot hoz létre Budapesten a DMG Mori és a Heitec

A japán-német hátterű DMG Mori és a Heitec közös vállalkozásával egy magyar kutatóközpont jön létre Budapesten a XI. kerületben.

A DMG MORI HEITEC a DMG Mori és a Heitec közös vállalkozása, amelyben mindkét partner érvényesíti tudását az automatizálás és a szerszámgépek digitalizálása terén. A 4 magyarországi milliárd forintos beruházáshoz a kormány 1 milliárd forintos támogatást biztosít, különös tekintettel arra, hogy 55 új, magas hozzáadott értékű kutatásfejlesztéshez kapcsolódó munkahely jön létre. Idén minden eddiginél több forrást, összesen 182 milliárd forintot biztosít a kormány a kutatásfejlesztési és innovációs pályázatokra – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás-bejelentő sajtótájékoztatóján.

A Budapesten megvalósuló legújabb beruházásról szólva elmondta, hogy ismét egy kifejezetten kutatásfejlesztésre fókuszáló beruházás valósul meg az országban. Olyan szoftverek fejlesztésére kerül sor, amelyek a szerszámgépgyártást a kezdeti fázistól egészen a végéig digitalizálják – mondta el a miniszter. Hozzátette: a DMG Mori Heitec magyarországi tevékenységének bővítése azért is jelentős nemzetgazdasági szempontból, mert a vállalat 100 százalékos exporthányaddal dolgozik, tehát az itt előállított kutatásfejlesztési eredmények egészét külföldön értékesítik, ami nagyban hozzájárul a magyar export teljesítményéhez.

Forrás: MTI

Hirdetés

További cikkek a témában