Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Innováció

Innovációs beruházások a Sandviknál

A Sandvik Coromant három új termelékenységi és innovációs központja.

A vevőszolgálat és tudásmegosztás terén történő folyamatos fejlesztései keretében a fémforgácsolás területén vezető Sandvik Coromant három új Sandvik Coromant Központot létesített. A Milánóban (Olaszország), Isztambulban (Törökország) és Renningenben (Németország) nyíló központok egy nemzetközi létesítményhálózat részeként mutatják be a fémforgácsolás területét, és segítik az ügyfeleknél jelentkező problémák megoldását.

 A Sandvik Coromant elsőként hozott létre Alkalmazásközpontokat a forgácsolószerszámok piacán. Jelenleg 17 Sandvik Coromant Központ található Európában, Amerikában és Ázsiában. A központok a Sandvik Coromant tevékenységének különleges részét képezik, ahol az ügyfelek gyakorlati tudással gazdagodhatnak a legmodernebb gépekről, és tapasztalt szakemberektől kaphatnak tanácsokat.

Az ügyfelek a központokban a Sandvik Coromant szakértőivel – például gyártási szakemberekkel, fejlesztő- és folyamatmérnökökkel, CAM-programozókkal – dolgozhatnak együtt, hogy új megoldásokat hozzanak létre a gépek terén jelentkező problémák kiküszöbölésére. A Sandvik Coromant Központokban élő bemutatókat, ügyfélrendezvényeket és oktatást is tartunk.

Mindegyik létesítmény személyesen is látogatható, de az új központokat a digitális megoldásokra koncentrálva alakítottuk ki. A COVID-19 világjárvány következtében új távoli munkavégzési rend született. A Mckinsey cég által végzett kutatás során a válaszadók 38%-a úgy tervezi, hogy alkalmazottai a hét két vagy több napján távolról dolgoznak majd a járványt követően. Ez az arány a pandémia előtt 22% volt.

A változás hatására a Sandvik Coromant megragadta az alkalmat, és új megoldásokat keresett az ügyfelek bevonására és a velük történő kapcsolattartásra. Ennek értelmében az új Sandvik Coromant Központok virtuális képzéseknek és rendezvényeknek is otthont adnak majd.

A központok összekapcsolhatók, ami számos lehetőséget nyújt az együttműködésre. A Sandvik Coromant Központok már most sok mindenen dolgoznak együtt és ágazati partnereinkkel világszerte webináriumok és digitális rendezvények megvalósításán, valamint a legsürgetőbb gyártási feladatok megoldásán, úgymint az állásidő csökkentése, a legjobb megmunkálási gyakorlatok vagy az adott munkához megfelelő szerszám kiválasztása. A Renningenben, Isztambulban és Milánóban nyíló három új központ is a hálózat szerves részét képezi majd.

„A három új Sandvik Coromant Központ megvalósításával célunk nemcsak az innováció, hanem a korábban létesült helyszíneken elért sikerek hasznosítása és a központok közötti együttműködés kiaknázása”

– fogalmaz Helen Blomqvist, a Sandvik Coromant elnöke.

„Ezek a befektetések szerves részét képezik a Sandvik Coromant teljes gyártási értékláncot felölelő növekedési céljainak, melyeket kínálatunk és jelenlétünk bővítésével valósítunk meg. Tevékenységünk során mindvégig ügyfeleinket tartjuk szem előtt, így bővülésünk és befektetéseink azon törekvésünk részét képezik, hogy olyan jobb megmunkálási megoldásokat nyújtsunk, amelyek hatása a teljes folyamatban érzékelhető.”

Az új Sandvik Coromant Központok nyitása stratégiánk fontos részét képezi: olyan egyedülálló élményt kívánunk nyújtani, amely fizikai és digitális formában is segíti az ügyfeleket. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy kisebb beruházás az alkalmazottak fémforgácsolási ismereteinek bővítésébe óriási fejlődést eredményezhet a vállalat termelékenységében, de az ilyen változáshoz nemcsak a megfelelő szerszám szükséges. Az ügyfelek hoznak egy problémát a Sandvik Coromantnak, és egy megoldással távoznak.”

2021-ben a Sandvik Coromant további beruházásokat eszközöl létesítményei terén, és új Sandvik Coromant központot nyit Mebane városában (Észak-Karolina, USA).

Az olaszországi, németországi és törökországi Sandvik Coromant Központok hivatalos megnyitóját 2021. júniusban tartották. További információkért a Sandvik Coromant központjainak nemzetközi hálózatáról látogasson el a weboldalra.

Hirdetés

További cikkek a témában