Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Innováció

Azonnali feltöltést kapnak a jövőben a segway-ek

A városi mikromobilitás infrastrukturális fejlesztésére szakosodott DUCKT együttműködésre lépett a Magyarországon is jól ismert elektromos roller – és járműgyártó céggel, a Segway-Ninebottal.

Ennek köszönhetően a jövőben a DUCKT-adapterekkel ellátott segway-ek kerülnek forgalomba. Ezek azonnali áramfelvételre lesznek képesek a DUCKT töltőállomásokon, amelyek már világszerte több mint ezer helyen állnak rendelkezésre.

Elég mindössze egy adapterrel felszerelni a járműveket, és a DUCKT állomás máris automatikusan képes kommunikálni az e-kerékpárokkal és e-rollerekkel, így a felhasználók a beazonosítást követően rögzíthetik a járműveket, és önállóan, egyetlen másodperc alatt megkezdhetik a töltést. A most megkötött együttműködés révén a Segway Max-et előre felszerelt adapterrel és a hozzáillő szoftverrel hozzák majd forgalomba, azaz a felhasználók az e-rollerek kézhezvétele után képesek lesznek a DUCKT töltőállomások azonnali használatára, amelyek kialakításánál kifejezetten szem előtt tartották a biztonságos parkolást, valamint az e-járművek stabil rögzítését és töltését.

Segway-Ninebot

A DUCKT egyike azon technológiai cégeknek, amely a zöld és tiszta technológiák elterjesztésében, a mobilitás, valamint az okos megoldások szélesebb körű alkalmazásában érdekelt EIT InnoEnergy támogatásával működik. A szervezet magyarországi központjának vezetője, Dervalics Ákos szerint az egyéni elektromos közlekedési lehetőségek megteremtésével párhuzamosan az ezeket meghatározó infrastrukturális háttér és szabályozási környezet összehangolt változtatására is szükség van. Ma még az elektromos rollerek, kerékpárok használata korántsem egyértelmű, ennek megfelelően a lakosok közlekedési igényei, illetve a városok adottságai együttesen befolyásolják a települések szerepvállalását a mikromobilitás fejlesztésében. Legkézenfekvőbbnek az tűnik, ha a szabályozás és az infrastruktúra együtt jár: ennek eredményeként nemcsak azt mondja meg a város, hogyan engedélyezi egyes közlekedési eszközök használatát, hanem azt is, hol és hogyan lehet azokat tárolni, tölteni. Ez a modell nagyban hozzá fog járulni az élhető környezet megteremtéséhez – véli a szakember.

Az EIT InnoEnergy magyarországi képviselete részt vesz az INTERREG CENTRAL EUROPE társfinanszírozásában futó InNow projektben is, amelynek célja, hogy közvetítő szerepet nyújtson a cleantech startupok és azok potenciális üzletei partnerei számára. Jelentkezni a https://greenbrother.hu/apply oldalon lehet.

Hirdetés

További cikkek a témában