Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Logisztika

7 hasznos tipp mobilgarázs vásárláshoz

A hűvös idő beköszöntével gyakrabban juthat eszünkbe, hogy közeledik a tél, és az autónak is kell egy védett hely, ahol nem fogja belepni a hó, és nem kell szélvédő kaparással indítani a reggelt. Azonban a megfelelő garázs kiválasztása elsőre nagy feladatnak tűnhet. Hova helyezzük a kertben? Mekkora méret lenne megfelelő? Milyen színű legyen? Ebben az írásunkban 7 gyakorlati tippel szeretnénk segíteni azoknak, akik garázsvásárlást terveznek.

1. Tisztázzuk az igényeket

Először is célszerű a saját igényeinket megfogalmazni az új épülettel kapcsolatban. Milyen funkciókat szánunk neki? Érdemes előre felkészülni, hogy valószínűleg ide száműzzük majd azokat a dolgokat, amik a házban már nem férnek el. Ha a terhesség heteiben járunk, akkor az előre megvásárolt babakocsi, kiságy, babaruhák mind itt fognak helyet kapni. De új funkciót is adhatunk a garázs egyik részének: akár egy kis dolgozó sarkot is kialakíthatunk, ha például webdesignerként otthonról dolgozunk, és néha kell egy kis nyugalom, amíg a bébiszitter a házban játszik a gyerekekkel.

2. Határozzuk meg a méretét és a helyét

A fentiek alapján már lesz egy képünk, hogy az autón kívül mennyi helyre lesz még szükségünk, vagyis hogy mekkora alapterületűnek kell lennie a garázsnak. Ennek figyelembevételével kiválaszthatjuk, hogy a kert melyik része lesz a legalkalmasabb az új épületnek.

3. Szigetelt, vagy szigetelés nélküli

A mobilgarázsoknak 2 fő típusa létezik: a szendvicspanel garázs és a trapézlemez garázs(vagy egyszerűbben csak lemezgarázs). A lenti táblázatban szemléltetjük a két típus fontosabb jellemzőit, amik segítenek majd a döntésben.

Oldalfal típusa Szendvicspanel

garázs

Trapézlemez

garázs

Szigetelt-e Szigetelt Szigetelés

nélküli

Anyaga és

vastagsága

25 – 120 mm

vastagságú

szendvicspanel

0,2-0,5 mm

vastagságú

horganyzott

trapézlemez

Hőingadozás

mértéke

Kisebb

hőingadozás

Nagy

hőingadozás

 

Ára

 

 

Drágább

 

 

Olcsóbb

 

Kinézete Felületén apró bordák

vannak csak

Felülete

erősen bordázott

Szendvicspanel mobilgarázs

Szendvicspanel garázs

Trapézlemez mobilgarázs

Trapézlemez garázs

4. Milyen kapu lesz megfelelő

Többféle kapu közül is választhatunk: létezik szekcionált, billenős és oldalra nyíló kapu is. A színválasztás szempontjából fontos megjegyezni, hogy a sötét színű kapuk nem tűrik jól a folyamatos napsütést, így egy pár éven belül elvetemedhetnek. Erre a gyártó sajnos nem vállal garanciát, úgyhogy ha egész nap sütni fogja a nap, akkor érdemes inkább világos színű kaput választani. Árnyékos hely esetén nyugodtan válasszunk a sötétebb színek közül is, ott nem fog ez a probléma felmerülni.

5. Szín és tető

A megjelenés szempontjából a legmeghatározóbb, hogy milyen színű lesz maga az épület és a tető. Érdemes olyan színeket választani, ami illeszkedik a környezethez, így az új épület is szépen belesimul majd a kertbe.

6. Extrák

Ezek azok a kis plusz dolgok, amitől a garázsunk igazán praktikus és esztétikus lesz. Gyártók között akadnak különbségek, hogy melyik kiegészítők elérhetőek, így csak a legfontosabbakat soroljuk fel:

– elektromos kapumozgatás a szekcionált, illetve billenő kapukhoz

– cserepeslemez tető

– ereszcsatorna

– ajtók és ablakok

– válaszfal

– alsó lemezszegés, amivel megakadályozzuk a víz befolyását

– antikondenzációs bevonat ( csak a trapézlemez épületek belsejére)

7. Gyártó és termék kiválasztása

A fentieket végiggondolva kirajzolódik, hogy milyen garázsra lesz szükségünk, már csak meg kell találni a megfelelő gyártót! Ha hosszú távra tervezzük a garázst, akkor itt is fontos szempont a minőség. Nem csak azért, mert lényeges, hogy milyen dolgok vesznek körül bennünket, hanem azért is, hogy az épület meddig fog tudni szolgálni bennünket. Egy magas minőségű termék általában hosszú évekig megőrzi az újszerű állapotát, de ha valami mégis felmerülne, akkor a garanciát tudjuk érvényesíteni a gyártónál. Itt érdemes megnézni, hogy milyen hosszú ez az időszak, illetve egy magyar gyártónál könnyebb lesz az érdekeinket érvényesíteni, mint egy külföldi garázs esetében.

Hirdetés

További cikkek a témában