Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Logisztika

Nagyteljesítményű autonóm mobil robotok a logisztikában

Az iparág első IP52-es védettséggel rendelkező AMR-jeit, a MiR 600-at és a MiR1350-et arra tervezték, hogy nehéz tárgyakat szállítsanak kihívást jelentő gyártási és logisztikai raktári környezetben.

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) globális piacvezetője, a Mobile Industrial Robots (MiR) a mai napon piacra dobta eddigi legnagyobb teljesítményű robotjait, melyek raklapok és egyéb nehéz tárgyak szállítására alkalmasak gyárakban, raktárakban és logisztikai központokban.  A MiR600-at, amely akár 600 kg-os súlyokat is elbír, illetve a MiR1350-et, melynek teherbírása 1350 kg, úgy tervezték, hogy még kihívásokkal teli környezetben is biztonságosan és hatékonyan végezzék el az anyagmozgatási műveleteket.

„Az AMR-eket saját üzemeikben tesztelő ügyfelek ráismertek arra, hogy nagyobb terheket is szeretnének szállítani, valamint arra jutottak, hogy amennyiben fő tevékenységüket nagy létszámú flottákkal kívánják kiszolgálni, akkor még magasabb szintű megbízhatóságot, biztonságos és minőséget kell, hogy megköveteljenek”

– mondja Søren E. Nielsen, a Mobile Industrial Robots elnöke.

„Új ipari szintű és robosztus robotjaink megfelelnek ezeknek a kívánalmaknak, így nem kell sokáig gondolkodni azon, hogy megéri-e integrálni őket a vállalatok munkafolyamataiba.”

Az első AMR-ek, amelyek IP52-es védettséggel rendelkeznek, hogy ellenálljanak a környezeti kihívásoknak

Az ipari szintű használatra alkalmas és a megfelelő védettséggel rendelkező MiR600 és MiR1350 lett a két első autonóm mobil robot, amely megkapta az 52-es IP-védettségi besorolást. Ez azt jelenti, hogy a védettségnek köszönhetően alkatrészeik ellenállnak a por és a vízcseppek okozta károsodásnak.

„Mivel az AMR-eket egyre nagyobb mértékben a fő tevékenységük során alkalmazzák a vállalatok, állásidőről szó sem lehet”

– mondta Nielsen.

„Új AMR-jeink ipari szintű besorolással rendelkeznek és hosszú élettartamra készültek, az ipari és könnyen hozzáférhető alkatrészeknek és kábeleknek köszönhetően karbantartásuk pedig rendkívül egyszerű.”

Az új AMR-ek minden típusú logisztikát optimalizálnak – bejövőt, gyártásit és kimenőt

A nagyobb méretű MiR600 és MiR1350 ideális a nehéz anyagok és áruk autonóm szállítására

  • rakodóterekben
  • gyártó- és összeszerelési területeken
  • raktárakban
  • anyagszállító területeken.

A MiR többi AMR-jéhez (MiR100, MiR200, MiR250, MiR500 és MiR1000) hasonlóan a MiR600 és a MiR1350 is zökkenőmentesen és biztonságosan közlekedik emberek és egyéb szállítójárművek között dinamikus környezetben is. Szenzorok, 3D kamerák és a legújabb lézeres szkenner technológia biztosítja a robotok 360 fokos látószögét, valamint pontos és megbízható mozgását és működését. Az új AMR-eket úgy tervezték, hogy megfeleljenek az iparág legújabb biztonsági szabványainak, például az ISO 3691-4-nek.

„Számos vállalat integrálja mobil robotjainkat az emberek által vezetett villástargoncák alternatívájaként, amelyek működtetése költséges és veszélyes is lehet”

– mondta Nielsen.

„Az AMR-ek által nyújtott optimalizált szállításnak köszönhetően az alkalmazottak felszabaduló idejükben magasabb értéket teremtő feladatokkal és a gyártási folyamatokkal foglalkozhatnak, miközben a termelési terület biztonsága növekszik.”

Azonnal telepíthető megoldások a skálázhatóságért és az alkalmazkodóképességért

A jövőálló logisztikai megoldásoknak zökkenőmentesen kell illeszkednie a működési folyamatokhoz és rugalmasan kell alkalmazkodniuk az új munkafolyamatokhoz és környezetekhez. A MiR AMR-jei rendkívül flexibilisek és különféle top modulokkal is elláthatók a személyre szabott alkalmazástól függően.

Számos vállalat gondolkozik alakítható robotplatformokban, míg mások azonnal telepítető megoldásokat szeretnének, melyeket különféle típusú munkafolyamatok során vagy az ügyfelek eltérő gyártási területein alkalmaznának. Az üzembe helyezés megkönnyítése érdekében a MiR többféle emelő top modult is kínál a MiR600-hoz és a MiR1350-hez. Ezek a top modulok lehetővé teszik az AMR-ek számára, hogy raklapokat és kocsikat vegyenek fel, vagy tegyenek le, amivel egyszerű integrációt és skálázhatóságot valósítanak meg a teljes értéklánc mentén.

Hirdetés

További cikkek a témában