Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

Dizájndíjat nyertek a Huawei Technologies napelemes megoldásai

A vállalat lakossági invertere és energiatárolója is nyert az iF Design Award 2021 átadón.

Rangos díjakat nyertek a HUAWEI Technologies lakossági napelemes megoldásai az iF Design Awards 2021 átadón. A dizájn Oscarjának is nevezett elismerést a HUAWEI FusionSolar háztartásokban használatos napelemes megoldásai, a SUN2000 inverter és a LUNA2000 Smart String energiatároló rendszere (ESS) kapták. Nem ez az első elismerése a vállalatnak, tavaly a FusionSolar mobilalkalmazást választotta a legjobbnak a 20 országból érkező 60 fős szakmai zsűri.

A hannoveri székhelyű iF International Forum Design GmbH 1965 óta iF Design Award díjjal ismeri el a dizájnban, a felhasználói élményben és az innovációban kiemelkedő termékeket. Odaítéléséről a több mint 20 országból származó, közel 60 világhírű szakértőből álló zsűri szigorú kritériumok alapján dönt.  Idén a Huawei Technologies két napelemes megoldását, a lakossági SUN2000 inverterét, valamint a LUNA2000 Smart String energiatároló rendszerét (ESS) díjazták.

Vízesés ihlette dizájn

A SUN2000 lakossági inverter díjnyertes, visszafogott dizájnja mellé iparági szinten egyedülálló funkciók társulnak. Az inverter – ami a napelemes rendszer lelke – az egyenáramot megfelelő feszültségű és frekvenciájú váltóárammá alakítja. A Huawei napelemes megoldása azonban még több feladatot is ellát: optimalizálja az áramtermelést, akár 30%-kal növeli az energiahozamot, valamint biztonsági és védelmi funkciókat lát el. A mesterséges intelligencia segítségével a gyors leállítási technológia proaktív módon csökkenti az ívkisülést, vagyis a tűzveszélyt. Így nő az élettartamuk és még hatékonyabban működnek a napelemes rendszerek. A stabil és biztonságos zöld energiával pedig egyre több háztartásban elérhető az alacsony szén-dioxid-kibocsátás.

A LUNA2000 energiatároló szakmai zsűri által is elismert, letisztult külsejét vízesés ihlette. Esztétikus kialakításával kiválóan illeszkedik bármilyen otthoni környezethez. Az energiatárolók nagy előnye, hogy a megtermelt többletenergiát, vagy akár a kedvezőbb elszámolású éjszakai áramot is el tudják tárolni, amit a háztartás később, a magasabb fogyasztási igény esetén fel tud használni. A Huawei LUNA2000 intelligens lakossági akkumulátora beépített energia-optimalizálóval rendelkezik, támogatja a független töltést és ívzárlati védelemmel rendelkezik. A moduláris felépítésű akkumulátorpakk minden egysége egy energiaoptimalizálót tartalmaz, amely szabályozza a modulon belüli töltési és kisütési folyamatot. Ez megakadályozza a nem kívánt energiaáramlásokat, valamint a túltöltődést, mélykisütést, vagy túlmelegedést.

Díjnyertes napelemes alkalmazás

A Huawei Technologies lakossági megoldásainak szerves részeként a Huawei FusionSolar alkalmazást már 2020-ban iF Design Award díjjal is elismerték. Használatával valós időben ellenőrizhető az otthoni áramfogyasztás, felhasználóbarát felületével leegyszerűsíti a napelemes rendszer kezelését és megjelenít minden szükséges információt. Különböző javaslatokat kínál a felesleges napenergia teljes körű hasznosítására, miközben intelligensen kezeli az egyes napelem-modulokat az energiatermelés hatékonyságának javítása érdekében.

A Huawei FusionSolar lakossági intelligens napelemes megoldásai szerte a világon már több mint 500 000 háztartásban járulnak hozzá a kevesebb szén-dioxid kibocsátáshoz. A háromszintű védelem, az egész ház proaktív biztonsága, az egyes napelemek intelligens felügyelete és az optimális energiatermelés mellett a Huawei SUN2000 inverterrel és LUNA2000 energiatárolóval telepített napelemes rendszerek Backup Box használatával még áramkimaradás esetén is stabilan működnek.

Hirdetés

További cikkek a témában