Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

kiállítás

Előzetes az A+A 2021 szakvásárról

A világjárvány még nagyobb lendületet adott a munka világában zajló változásoknak.

Gyökeres átalakulásról van szó, amely például egyik napról a másikra lehetővé tette a digitális megoldás bevezetését. Egyúttal a fenntarthatóság minden eddiginél inkább a társadalom és az ipar érdeklődésének középpontjába került. A teljes iparágban ezért új kérdésekre kell választ találni és új területeken kell cselekedni. Hogyan akarjuk alakítani a holnap világát, hogyan akarunk élni, dolgozni és gazdálkodni ebben az új világban, miközben a környezetet kímélve és felelősségteljesen bánunk embertársainkkal és a rendelkezésre álló erőforrásokkal? A munka világának jövőjéről átfogó képet nyújt, de megoldásokkal és termékekkel is szolgál az idei A+A szakvásár. a munkabiztonság és a foglalkozás-egészségügy az 1-estől 10-esig terjedő csarnokokban elhelyezett és több mint 1000 kiállítót felvonultató vezető világvására október 26-29. között nyitja meg kapuit a düsseldorfi vásárközpontban. Az A+A 2021 szakvásárra a www.aplusa.de/1130 oldalon lehet belépőjegyet vásárolni, a mindenkori legfrissebb csarnokkiosztás térképe pedig innen tölthető le.

Online szolgáltatások nyújtják meg a szakvásár élményét

A vásárlátogatás optimális előkészítésére szolgál a digitális kiállítói adatbázis: az A+A 2021 látogatói itt tájékozódhatnak a kiállítókhoz, a vásári szolgáltatásokhoz és a kapcsolattartók elérhetőségéhez kapcsolódó minden fontos részletről. A szakvásár további digitális kiegészítését jelentik az egyes termékekhez kapcsolódó kiállítói bemutatók az interneten. Ezzel az új digitális csatornával vehetik fel a virtuális kapcsolatot a kiállítókkal mindazok, akiknek idén tartózkodnia kell a személyes vásárlátogatástól. Ezek az internetes bemutatók igény szerint a szakvásár után is elérhetők.

Die A+A in Düsseldorf ist die international führende Fachmesse mit Kongress für Persönlichen Schutz, Betriebliche Sicherheit und Gesundheit bei der Arbeit. Vom 5. bis 8. November 2019 präsentieren über 2.100 Aussteller aus 64 Nationen auf mehr als 78.000 Quadratmetern in 10 Hallen die neuesten Trends, Produkte und Services für sicheres und gesundes Arbeiten. Aktuelle Presseinformationen und
Pressefotos online: http://www.AplusA.de/presse. | From November 5 to 8, over
2,100 companies from 64 nations showcase the latest trends, products and services
on the topics of personal safety, corporate security and workplace health promotion
on more than 78,000 square metres at A+A 2019 in Duesseldorf, the International
Trade Fair with Congress for Safety, Security and Health at Work. Latest press
information and press photos online: http://www.AplusA-online.com/press.

Visszatérés az üzletmenethez – biztonságosan!

Az A+A szakvásár sikeres megrendezését 2021-ben a düsseldorfi rendezvényekre vonatkozó és átfogó higiéniai, valamint fertőzésvédelmi koncepció szavatolja. Ez a szabályrendszer már bizonyított több szakvásáron, de természetesen folyamatosan frissítik is a változó feltételeknek megfelelően. A szakvásár minden résztvevőjének lehető legjobb védelme érdekében például az A+A 2021 keretében regisztrációs kötelezettség érvényes és a „3G elvnek” megfelelően (érvényes teszttel rendelkezők, vagy beoltottak vagy felgyógyultak) egynapos belépőjegyekkel léphetnek be. Az A+A szakvásár ezzel a koronavírus idején is egyértelműen jelzi az ágazatnak, hogy az ember számít – most és a jövőben is. A részletes higiéniai koncepció lényegi összefoglalóját az A+A 2021 szakvásár www.aplusa.de/de/Hygienekonzept_PROTaction címen elérhető higiéniai és fertőzésvédelmi információs honlapján vagy az innen letölthető adatlapon, piktogramokkal foglaltuk össze.

A Messe Düsseldorf biztonsági vezetőjével a vásártársaság higiéniai és fertőzésvédelmi koncepciójáról készített részletes interjút itt közöljük: https://www.aplusa.de/Interview_Hygiene_DE

37. Munkavédelmi és Foglalkozás-egészségügyi Kongresszus

A minden szakember és szakértő számára legfontosabb kongresszust a német „Basi” Munkabiztonsági és Foglalkozás-egészségügyi Országos Munkaközösség szervezi, hogy kétévente színteret biztosítson Düsseldorfban a munkavédelem és a foglalkozás-egészségügy ipari, kisipari, közigazgatási, politikai és tudományos szereplőinek és döntésekért felelős vezetőinek csúcstalálkozójának. Idén olyan aktuális kérdések szerepelnek hangsúlyosan, mint például a Munkavégzés 4.0, a digitalizáció és a mesterséges intelligencia lehetőségei a munkavédelemben, a munkavégzés egy világjárvány idején, valamint a kibocsátás nélküli gazdaság jövőképének megvalósítása. Ezen kívül modern formátumú rendezvények sokaságán vitatnak meg olyan kérdéseket, mint a mobil munkavégzés, a nemzetközi beszállítói láncokban biztosított munkavédelem, a munkavédelem fenntarthatósága, valamint a munka jövője Európában és a világban. A 37. Munkavédelmi és Foglalkozás-egészségügyi Kongresszus programja itt olvasható: http://www.basi.de/aa-kongress/.

Az A+A honlapján ezen kívül a kongresszus egyes kiválasztott részeit streaming szolgáltatással szabadon hozzáférhetően sugározzák. A szakvásár 10-es csarnokában találják a szakmai látogatók a munkavédelem és a foglalkozás-egészségügy kompetencia-központját, a biztonsági és egészségügyi találkozót, ahol a Basi német szakmai szövetség hazai és nemzetközi partnereivel karöltve nyújt tájékoztatást minden szakterületről, például a vállalati egészségfejlesztésről, a munkaköri megbetegedésekről, a veszélyes anyagokról, a védőfelszerelésekről, a baleset-biztosításról, a rehabilitációról és a szabályozókról.

Die A+A in Düsseldorf ist die international führende Fachmesse mit Kongress für Persönlichen Schutz, Betriebliche Sicherheit und Gesundheit bei der Arbeit. Vom 5. bis 8. November 2019 präsentieren über 2.100 Aussteller aus 64 Nationen auf mehr als 78.000 Quadratmetern in 10 Hallen die neuesten Trends, Produkte und Services für sicheres und gesundes Arbeiten. Aktuelle Presseinformationen und
Pressefotos online: http://www.AplusA.de/presse. | From November 5 to 8, over
2,100 companies from 64 nations showcase the latest trends, products and services
on the topics of personal safety, corporate security and workplace health promotion
on more than 78,000 square metres at A+A 2019 in Duesseldorf, the International
Trade Fair with Congress for Safety, Security and Health at Work. Latest press
information and press photos online: http://www.AplusA-online.com/press.

Az A+A 2021 szakvásár alapvető témái

Az ágazat fejlődésében meghatározó témakörök határozzák meg értelemszerűen az A+A 2021 szakvásár megjelenését is, legyen szó a mintegy 50.000 négyzetméteren a kiállítók részéről megoldásokról és termékekről vagy a különbemutató és a trendfórum területén szervezett számos bemutatóról és hozzászólásról.

Napjainkban a digitális teljesítőképesség és a fenntarthatóság a meghatározó, ez a két tényező pedig a jövőben is jelentős mértékben befolyásolja a munka világának jövőjét. Az A+A 2021 szakvásárt alapvetően meghatározó két témakör mellett a kísérő rendezvények elsődlegesen a jövő megoldásait (Future Solutions), a munka új világait (New Work) és természetesen a higiéniát és a világjárványt állítják előtérbe.

A+A Live: Gyakorlatias előadások és élő bemutatók

A kiállítók termékei és megoldásai mellett a 4-es vásárcsarnokban rendezett idei trendfórum gyakorlatias előadások keretében foglalkozik a fejlődés irányát meghatározó kérdésekkel. A következő tematikus csoportokat állították össze:

  • Digitalizáció + biztonság: előadások az egyéni védőfelszerelés használatának digitális dokumentálásáról, azok beszerzéséről, karbantartásáról, gondozásáról és tisztításáról, valamint a balesetveszélyes helyzetek rögzítéséről.
  • Digitalizáció + egészség: egészségvédelmi applikációk bemutatása, az otthoni munkavégzés és a munka új világa, valamint pszichológiai megterhelés és a fizikai terhelés csökkentése külső rásegítő vázakkal
  • Fenntarthatóság: a beszállítói láncokra vonatkozó gondossági kötelezettséget előíró német és európai jogszabályok bemutatása;             a körforgásos gazdaság és annak határai.
  • Védelem és higiéniai: a legjobb gyakorlatot tükröző esettanulmányok és tanulságok az egyéni védőfelszerelés kiválasztásában (maszkok, kézvédelem, fertőtlenítés, stb., beleértve a kombinálhatóságot is), CE-tanúsítás és minőségtudatosság.
  • Veszélyes anyagok kezelése: előadások veszélyes anyagok kezeléséről, értékeléséről és a veszélyeztetés értékeléséről. A legújabb eredmények a REACH témakörében, valamint veszélyes anyagok tárolására vonatkozó kísérletekről beszámoló előadások.

Egyes előadásokat az A+A 2021 szakvásár honlapján élőben, streaming-szolgáltatással is lehet követni. Az előadás-sorozatokról és az előadókról naprakész adatokkal szolgálnak a https://www.aplusa.de/de/Home/Programm_2021/Trend_Forum oldalon.

A 6-os vásárcsarnokban a vállalati tűzvédelem és havária-kezelés különbetutatóval és nagy alapterületű, élő bemutatók sorát kínáló kiállítói standdal mutatkozik be a WFVD, a német Üzemi és Gyári Tűzoltóságok Országos Szövetsége. Több élő bemutató keretében ismerhetik meg az érdeklődők, hogy CSA vegyvédelmi felszereléssel hogyan kezelik egy havária keretében kijutó mérgező anyagokat. A bemutatókkal szemléltetik, hogy milyen intézkedéseket kell foganatosítani a balesetek, valamint a káros hatású anyagok felszín alatti vizekbe jutásának megelőzésére.

Robotics Park & Selfexperience Space: így működik a munkahelyi megelőzés

A Robotics Park keretében a hordozható erősokszorozó vázak gyártói mutatkoznak be a Fraunhofer IPA kutatóintézettel, hogy bemutassák, milyen támogatást nyújthatnak ezek a technológiák a nagy fizikai igénybevételt jelentő vagy ergonómiai kihívást jelentő tevékenységeknél. A szomszédos Selfexperience Space keretében a kiállítók működés közben is be tudják mutatni újdonságaikat. Az ipari célokra használt, testen hordozható erősokszorozók három modellezett, szakértőkkel kiválasztott jellemző munkavégzési esetét mutatják be élőben. A három gyakorlati alkalmazási terület a logisztika, a szerelés és a hegesztés. A gyakorlati alkalmazási eseteket a Fraunhofer IPA kutatóintézet és a Stuttgarti Egyetem IFF tervezte, a kiállítók és érdeklődőik pedig igénybe vehetik azokat a különböző külső erősokszorozó vázak kipróbálására.

„A Selfexperience Space kipróbálási lehetőségeivel azt akarjuk szemléltetni, hogy az ipari célra tervezett, a fizikai munka támogatására fejlesztett és használt exoskeleton eszközök lenyűgöző új megoldást jelentenek”

– mondta el Dr. Urs Schneider a Fraunhofer IPA kutatóintézet nevében.

EXOWORKATHLON: élőben zajló tanulmány a terhelés irányítására

Ezen kívül a Robotics Park keretében rendezi a Fraunhofer IPA és a Stuttgarti Egyetem IFF az EXOWORKATHLON versenyt is. Itt is egy próbapályát építenek fel, amit a próbán résztvevő fiatalok (szakmunkástanulók és technikumi tanulók) egyszer a külső erősokszorozóval, egyszer pedig anélkül teljesítenek. Különböző tevékenységeket vonultatnak fel, hogy élőben szemléltessék és megvitassák a külső erősokszorozó eszközökkel végezhető egyes funkciókra vonatkozó felhasználói visszajelzéseket, az ergonómiát, az anyagcserét és gyártási minőséget.

START-UP ZONE – Bemutatkoznak az iparág újoncai

A START-UP ZONE elkülönített bemutató területén az új, kreatív és a jövő követelményeivel foglalkozó vállalatok mutatják be újdonságaikat a munkavédelem és a foglalkozás-egészségügy legkülönbözőbb szakterületeinek rangos képviselői előtt. Az egészségügyi applikációtól   a virtuális valóságot megjelenítő szemüvegen át a csúcstechnológiai textil anyagokig határtalan a témák sokasága. Az induló vállalatok az A+A 2021 szakvásáron új ötletekkel gazdagítják a vezető szakvásár kínálatát.

Az A+A 2021 szakvásárra és a kongresszusra vonatkozó naprakész tudnivalókkal a www.AplusA.de honlapon szolgálunk.

Az A+A 2021 szakvásárt 2021. október 26-a és 29-e között rendezik és mindegyik vásárnapon 9.00 és 18.00 óra között várja a látogatókat.

Hirdetés

További cikkek a témában