Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

kiállítás

Electrosub, a találkozás élménye és hasznossága

Szeptember 30-án zárta kapuit az Electrosub Konferencia és Kiállítás, amely hosszú idő után először tette lehetővé a szakemberek számára, hogy kilépve a virtuális világból, szemtől szembe, a kihívásokra megoldásokat keresve és kínálva, szakmai megbeszéléseket, üzleti tárgyalásokat folytassanak.

Az eseményen 24 kiállító vett részt, a magyar vállalatok mellett, német, osztrák, olasz és bosnyák cégek is bemutatkoztak. A konferencián 23 előadás hangzott el neves külföldi és hazai előadók tolmácsolásában. A bemutatott termékek és az előadások témái az elektronika, az automatizáció, a digitális transzformáció, az AI, IoT témaköröket érintette. Az esemény az Ipar 4.0 jegyében zajlott. A rendezvényt 500 szakember tekintette meg, a színvonalat tükrözi, hogy a látogatók 25 %-a első számú döntéshozó, 82%- uk cége döntéseiben meghatározó szerepet betöltő szakember volt.

A kiállításon nagy sikerrel mutatkozott be a BME Ipar 4.0 Technológiai Központ, akik most először léptek ki az egyetem keretein kívül. A Központ célja, hogy Magyarországon minél több korszerű, a globális piacokon is versenyképes vállalat működjön az Ipar4 technológiák minél szélesebb körű alkalmazásával. Szemléletformáló interaktív szcenárióikon keresztül az érdeklődők betekintést nyerhettek a digitális átalakulás előnyeibe.

A rendezvény érdekessége egy Formula 1-es autó volt, amit a BME egyetemistái készítettek, az általuk épített versenyautóval az egyetemek között zajló versenyeken szerepelnek.

Az esemény egyik arany szponzora, a Redel Elektronika Kft., által meghirdetett csatlakozás szerelési versenyt is nagy érdeklődés övezete, a jelentkezők folyamatosan sorban álltak a standon. A kihívást 38 főnek sikerült teljesíteni. A legfiatalabb versenyző 16 éves ipari tanuló, a legidősebb 73 éves nyugdíjas szervizműszerész volt. Közülük a leggyorsabb és egyben az első helyezett Patrik Polena fejlesztőmérnök lett.

A személyes találkozások mindenki számára élményt és egyben hasznos szakmai és üzleti időtöltést jelentettek. A szakma szolgálatában az Electrosub a jövőben is fórumot kínál ehhez.

Az Electrosub programfüzet-katalógusának digitális változata a honlapon itt tekinthető meg.

Hirdetés

További cikkek a témában