Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Védik a környezetet és a dolgozók egészségét is

Alkatrésztisztítás környezetbarát mosóberendezésekkel – teljes körű szerviz keretében.

Az alkatrészek és szerszámok hagyományos hidegtisztítós, oldószeres tisztításához képest a MEWA által kínált biológiai alapon működő alkatrészmosó berendezések környezetkímélő megoldást jelentenek. A MEWA Bio-Circle alkatrészmosó asztalaiban biológiailag lebomló mosófolyadékot használnak, amely nemcsak a környezetet, de a dolgozók egészségét is óvja.

A MEWA Bio-Circle ecsetes mosóasztalai segítségével környezetkímélő módon tisztíthatók a szerszámok és alkatrészek. A vízbázisú tisztítófolyadék természetes mikroorganizmusokat tartalmaz, amelyek óvják a dolgozók bőrét és a környezetet sem szennyezik. (Fotó: MEWA)

A vízbázisú mosófolyadék nem tartalmaz mérgező vagy gyúlékony oldószereket. Így nem keletkeznek az egészségre káros gőzök, és a szerszámokat vagy az érzékeny gépalkatrészeket sem kell kitenni durva vegyszerek behatásának. A mosófolyadékban található természetes mikroorganizmusok képesek a szerves olajok, zsírok és más kenőanyagok biológiai alapon történő lebontására.

A bérleti szolgáltatásként igénybe vehető ecsetes mosóasztalokat bárhol lehet használni, ahol az elpiszkolódott alkatrészek alapos és környezetkímélő tisztítása nagy jelentőséggel bír. A MEWA Bio-Circle-t a hagyományos hidegtisztítókkal szemben még az élelmiszeriparban is be lehet vetni, amikor például a lerakódott cukrot kell eltávolítani a gépegységekről.

A MEWA Bio-Circle ecsetes mosóasztal bérleti szolgáltatási konstrukcióban érhető el. Az ügyfelek két változat, a görgőkkel felszerelt MEWA Bio-Circle Mini GT és az opcionálisan szintén görgőkkel rendelhető Bio-Circle Maxi GT közül választhatják ki a számukra megfelelőt. (Fotó: MEWA)

Az üzemek működése szempontjából a mosóasztalok üzembiztonsága is kiemelt fontosságú, amelyet a rendszeres karbantartás biztosít. Ennek során a mosóasztalt feltöltik tisztítófolyadékkal, kicserélik a szűrőket és a kopóalkatrészeket. A MEWA-val kötött szerződés a karbantartást is tartalmazza: a bérelt mosóasztalokat a cég szakemberei nyolc vagy négy hetes időszakonként ellenőrzik. Ezen túl az esetlegesen meghibásodott alkatrészeket 48 órán belül kicserélik.

„Ügyfeleink egy nyolc hetes próbaidőszak során ismerkedhetnek meg a Bio-Circle ecsetes mosóasztalok teljesítményével. Szakemberünk szállítja a helyszínre és helyezi üzembe a kiválasztott egységet, és a továbbiakban ő tartja karban az asztalt. Jelenleg tesztelünk egy olyan többször használható szűrőt, amely még környezetkímélőbbé teszi a Bio-Circle-t. Ha beválik, egész Európában ezt alkalmazzuk majd”

– mondta el Horváth László, a MEWA magyarországi ügyvezetője.

A MEWA BIO-CIRCLE Maxi GT és a MEWA BIO_CIRCLE Mini GT műszaki adatai:

Két modell:

 • BIO-CIRCLE Maxi GT: 811×520 mm-es munkafelület,
  opcionális hengerek
 • BIO-CIRCLE Mini GT: 700×480 mm-es munkafelület,
  standard kivitelű hengerekkel. Felhasználható:
  műhelyek, ipar, gyártás, élelmiszeripar
 • Önsúly: 45 kg (Mini GT), 55 kg (Maxi GT)
 • Teherbírás: 100 kg (Mini GT), 250 kg (Maxi GT)
 • Maximális feltöltés: 100 liter
 • Teljesítmény-felvétel: kb. 700 W
 • Szivattyú teljesítménye: 40 W / 380 liter / óra
 • Hőmérséklet: gyári beállítás kb. 41°C
 • Üzemi hőmérséklet: 15-48°C

Hirdetés

További cikkek a témában