Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

kiállítás

A DUPLOMATIC hidraulikus vezérlése mozgatja az EXPO 2020 DUBAI FLY sólyomszárnyát

A Duplomatic, a Made in Italy mérnöki kiválóságát képviseli az Expo 2020 Dubai kiállításon, ahol az olasz cég megtervezte és megépítette az Egyesült Arab Emírségek pavilonjának tetőmozgató rendszerét. A pavilon a kiállítás egyik legfontosabb része, amelyet Santiago Calatrava építész tervezett sólyomszárny alakúra.

A Duplomatic MS Spa futurisztikus mérnöki projektjével járult hozzá az Expo 2020 Dubai kiállításhoz. Az Egyesült Arab Emírségekben megrendezett kiállítást a Covid-19 járvány miatt az idei évre halasztották, amely 2021. október 01. és 2022. március 31. között kerül megrendezésre és először ad otthont számára Arábia.

Olaszország, mint hivatalos résztvevő vitte el mérnöki kiválóságát az Arab-félszigetre, valamint azt a jól ismert olasz tudást, amelyet ma már világszerte elismernek. Nagy egyedi projekteket, valamint technológiai kihívásokat oldanak meg hatékony és innovatív technikákkal.

Az Egyesült Arab Emírségek azzal bízták meg a Duplomatic céget, hogy alkossák meg a kiállításpavilonjának tetőnyitására szolgáló hidraulikus rendszert. Santiago Calatrava építész ezt sólyomszárnyak mintájára tervezte meg, amely a fogadó nemzet szimbóluma.

„A Santiago Calatrava által tervezett pavilon – számol be Paolo Leutenegger, a Duplomatic MS vezérigazgatója – egy műalkotás. Az első nagy nehézséget az esztétikai és egyéb követelmények műszaki és mérnöki paraméterekké történő lefordítása jelentette. Az Expo projekt fontos kihívást jelentett csapatunk számára mind technikai, mind logisztikai és szervezési szempontból. Az Egyesült Arab Emírségek pavilonjának szárnymozgató rendszere egyedülálló fejlesztés a világon.”

Ez a projekt a valaha épített legnagyobb ilyen típusú hidraulikus rendszer. A Duplomatic rendszere egy 1 mW teljesítményű hidraulikus egységből és egy 20 000 literes olajtartályból áll. A nyomás alatt lévő olajat egy 2,5 km hosszú csővezetéken keresztül juttatják el a 28 szárnyhoz, amelyet összesen 46 hidraulikus munkahenger mozgat.

A pavilonszárnyak mozgásának esztétikai szempontból tökéletesnek kellett lennie, ezt segíti a vezérlőelektronika felépítése is. A rendszer kilenc számítógéppel és egy dedikált szoftverrel működik, amely több mint 2000, a pavilonban elosztott vezérlőpontot kezel. A projekt ezért is egyedülálló. Ez a projekt kifejezi a Duplomatic cégcsoport azon elképzelését, hogy az innovatív mozgásvezérlő megoldások globális technológiai szereplőjévé válhasson az egész világban.

A projekt számokban:

  • 1 mW teljesítmény,
  • 46 db hidraulikus munkahenger,
  • 2,5 km csővezeték,
  • 20 km elektromos kábel,
  • 2000 db vezérlőpont,
  • 17 db elektromos szekrény az áramellátáshoz és vezérléshez, 9 db PLC-vel.

A Duplomatic csoport központja Parabiago (Milánó), Olaszország. A cég 96 millió euró árbevétellel és több mint 450 alkalmazottal működik. Számos hidraulikus és vezérlőrendszert tervez és gyárt különböző ágazatok számára. Három márkával van jelen a piacon, Duplomatic Motion Solutions az ipari alkalmazásokhoz, Hydreco a mobil alkalmazásokhoz és Continental Hydraulics, amely az Észak-Amerikai piacra kínálja megoldásait. A csoport világszerte jelen van saját gyártóüzemeivel. Többek között az USA-ban, Kínában, Indiában, Ausztráliában, Olaszországban, Nagy -Britanniában és értékesítési hálózattal a világ különböző részein. A hidraulikus szivattyúk, hidraulikus munkahengerek, hidraulikus szelepek, proporcionális vezérléstechnikai rendszermegoldások és elektromos hengerek kiváló minőségben kerülnek gyártásra. Az elemekről CAD-modellek érhetők el, amelyek már nélkülözhetetlenek egy komplett hidraulikus rendszer megtervezéséhez, így a tervezők munkáját is jelentősen leegyszerűsítik.

Forrás: https://www.duplomatic.com/en/expo-2020-dubai.html

Csonka Szabolcs értékesítési vezető
GIMEX-Hidraulika Kft.
a Duplomatic magyar partnere
sales@gimex.hu
www.gimex.hu

 

Hirdetés

További cikkek a témában