Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

kiállítás

Mazak újdonságok az idei EMO kiállításon 2.rész

A 2021-es EMO Milánó kiállításon a Mazak standjának központi témája annak bemutatása volt, hogy a technológia hogyan teheti gyorsabbá, helytakarékossá, zöldebbé és intelligensebbé a gyártást.

A Yamazaki Mazak az idei EMO-n mutatta be legújabb nagyteljesítményű és költséghatékony QTE sorozatba tartozó esztergaközpontját.

A Mazak Szingapúrban gyártott QTE sorozatának legújabb tagja, az új QTE-300MSY SG, amellyel akár 695 mm hosszú munkadarabok is esztergálhatók, egy új, könnyen használható, nagy teljesítményű esztergaközpont, ellátva Y-tengellyel és második orsóval.  Kialakításának köszönhetően a legkisebb műhelyben is elfér, ugyanakkor a teljesítmény terén nincs szükség kompromisszumra. A QTE-300MSY SG erős, 4000 fordulat/perc sebességű, 18,5 kWh teljesítményű orsómotorral van felszerelve, amelynek 91 mm átmérőjű furata 80 mm-es rúdáteresztő képességet eredményez.

Mivel nincs mechanikai áttételből eredő teljesítményvesztés, így a beépített motor nagyobb teljesítmény leadására képes a megmunkálási folyamat közben, valamint minimális a nagy sebességű megmunkálás közbeni rezgés, így kivételes felületi minőséget és maximális szerszám élettartamot biztosít.  A QTE-300MSY SG a főorsón egy 10 hüvelykes tokmánnyal, míg a második, 6000 fordulat/perc sebességű orsón egy 6 hüvelykes tokmánnyal van felszerelve. Az Y-tengely mozgástartománya 100 mm, valamint a kontúrmaró C-tengely szériatartozék a főorsón, opcionális a második orsón.

A 12 pozíciós, hidraulikus, szervo vezérelt dobrevolver minden pozíciója képes a csavarral rögzített hajtott szerszámok befogadására. A magas hatékonyság köszönhető az erőteljes 5,5 kW teljesítményű orsónak, 4,500 fordulat/perc, opcionálisan 6000 fordulat/perc sebességgel. A QTE továbbá rendelkezik egy opcionális automatikus szerszám mérő, valamint szerszám törés megfigyelő rendszerrel, tovább növelve a gép produktivitását, csökkentve a szerszámcsere idejét. Több környezetbarát és költségcsökkentő funkcióval is rendelkezik a QTE sorozat. Ilyen például a munkatér világításának automatikus kikapacsolása, amennyiben a gépkezelő nincs jelen, valamint a lehetőség a forgácskihordó automatikus leállítására, ha a gép nincs üzemben.

A Yamazaki Mazak új, nagy sebességű, nagy pontosságú QTE CNC esztergaközpontjai az első SmoothEz-el (legújabb generációs MAZATROL CNC vezérlő) felszerelt Mazak gépek. A 15 hüvelykes érintőképernyő, illetve a QWERTY billentyűzet segítségével a SmoothEz páratlanul egyszerű felhasználást tesz lehetővé a gépkezelő számára. Két nyelven programozható: MAZATROL és EIA/ISO a teljes rugalmasságért. A MAZATROL SmoothEz CNC három „könnyű“ funkció – az „Ez“ megmunkálás, az „Ez“ üzemelés és az „Ez“ beállítás – ötvözésével biztosít kiemelkedő termelékenységet, pontosságot, és ezzel együtt jövedelmezőséget is.

Az „Ez“ megmunkálás nagy sebességű és nagy pontosságú megmunkálást nyújt a gépfelhasználók számára, a Mazak hővédő pajzsa által biztosított hőkompenzáció szabályozásával pedig a megmunkálási terület hőmérséklet változásainak automatikus kompenzálásával maximalizálható a pontosság. Az „Ez“ üzemelés részét képezi a QUICK MAZATROL, amely gyors párbeszédes programozást tesz lehetővé a 15″-es érintőképernyő és az intuitív operációs rendszer segítéségével, amelyek a kezelő kívánsága szerint testreszabhatóak. Ezen felül a QUICK MAZATROL funkció leegyszerűsíti a program létrehozását a párbeszéd alapú kommunikáció, valamint a tárgy azonnali 3D megjelenítésének segítségével.

A kiállítás virtuálisan megtekinthető a következő webcímen: emo.mazakeu.com

Hirdetés

További cikkek a témában