Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

HILMA.UC és HILMA.ASH saturendszerek a ROEMHELD cégcsoportól

Az egyedi alkatrészgyártástól az automatizált gyártástechnológiáig.

Kifogástalan Befogástechnika

Az alkatrészgyártásban tevékenykedő vállalatokat két fő csoportra oszthatjuk, akik egyedi gyártásban kis- és középszériás munkadarabokat gyártanak és a nagyobb multinacionális cégeket, akik több tízezer vagy akár milliós darabszámot állítanak elő éves szinten. A munkadarabmegfogás területén mind két szegmensnek mások az elvárásai a munkadarabmegfogó szorítóelemekkel szemben. A HILMA, mint mára már a gépi satuk és saturendszerek területén neves márka a ROEMHELD cégcsoporthoz tartozik. A HILMA satuk palettáján mindegyik szegmens megtalálja a megfelelő satut, a kézi működtetéstől, a hidraulikus vagy elektromos kivitelen át, fix pofás, központosító vagy úszó szorítási mechanizmussal.

A HILMA satuk további előnye, hogy nem csak, mint egy termékben gondolkodhatunk, hanem komplett megfogási rendszerben. Mindegyik satu típushoz elérhetőek olyan kiegészítő elemek, amelyekkel a munkadarabmegfogás komplexé válik és a gyári szorítópofákkal, alaplapokkal, ütközőkkel, nullpontrendszerekkel összeállíthatjuk a munkadarabhoz illeszthető legjobb szorítási koncepciónkat.

A ROEMHELD cégcsoport a mai kor gyártástechnológiai elvárásaira reagálva fejlesztette ki a HILMA.UC és a HILMA.ASH saturendszereit, amelyek a maguk szegmensében olyan technológiai újdonságokkal rendelkeznek, amelyek szükségesek a produktív alkatrész gyártáshoz.

HILMA.UC gépsatuval maximális rugalmasság az egyedi alkatrészgyártásban

Videó online, print QR kód_Termékbemutató videó:

Az egyedi alkatrészgyártásban egyik legfontosabb szempont a munkadarabmegfogó rendszerekkel szemben, hogy könnyen átszerelhető legyen a következő vagy már egy korábbi munkadarabhoz. A minél kevesebb befogórendszer kevesebb beruházási költséggel jár és a tárolás is egyszerűsödik. A HILMA.UC egy gyorsan átszerelhető univerzális saturendszer, amely néhány lépésben illeszthető a különböző munkadarab geometriához. Dupla orsós kivitele precíz központos befogást és erős, lehúzó jellegű szorítást biztosít. A dupla orsó biztosítja, hogy a satu ne nyíljon szét, a max. 52 kN-os szorítóerő konstans maradhasson. 3, 4 vagy 5-tengelyes megmunkáló központokhoz ideális és a szerszámutakat sem korlátozza a geometriája.

A HILMA.UC 125 mm pofaszélességgel rendelkező univerzális szorítórendszer szinte korlátlan számú rögzítési feladatra alkalmas. Hagyományos satuként alkalmazva 0 – 200 mm között van a befogási tartománya, de kisebb átszereléssel a maximális megfogási tartomány 600 mm-ig növelhető. A kis és nagy munkadarabok egyaránt, nagy szabadságfokkal rögzíthetők és megmunkálhatók. Még ha a gyártási követelmények változnak is, nincs szükség új befogóeszközökbe való beruházásra.

Az egész HILMA.UC saturendszer úgy lett megtervezve, hogy minden eleme mindenhez illeszkedjen, nem kell utólagos átalakítás, minden menet, minden furat és illesztés elő van már készítve. A különböző szorítópofák közül mindig megtaláljuk a munkadarabhoz megfelelőt, legyen szó már megmunkált vagy nyers szorítási felületről, négyzet, kör vagy alaktalan geometriáról, cserélhető keményfémbetétes változatról. Gyári magasító lapok is elérhetőek és a STARK gyári nullpontrendszerébe is integrálhatjuk a HILMA.UC rendszerét, amely villámgyors készülékcserét garantál <0,01 ismétlési pontosság mellett.

Moduláris és rugalmas kialakítás HILMA.UC-vel:

  • központosító kivitel (± 0,01 mm) és 125 mm-es pofaszélességgel,
  • mechanikus működtetés és 52 kN maximális szorítóerő,
  • befogási tartomány: 0 – 600 mm (négyzetes és kör geometria egyaránt),
  • sokoldalú kiegészítők: szorítópofák, ütközők, magasító alaplapok,
  • kombináció STARK nullpontrendszerrel alapfelszereltségként.

HILMA.ASH a „fullautomatizált” saturendszer

Az automatizált gyártás napjainkban egyre inkább központi szerepet játszik a modern ipari folyamatokban. A technológiai forradalom hozzájárul a termelés hatékonyságának, minőségének és monitorozásának növeléséhez. Az automatizált gyártási rendszerek különböző szerszámgépek, robotok, megfogó egységek, satuk és szenzorok kombinációjából állnak, amelyek egységesen működnek együtt a gyártási folyamatok optimalizálása érdekében. Ennek eredményeként csökkentik a humán erőforrásoktól való függést, minimalizálják a hibalehetőségeket és növelik a termelés sebességét. Az automatizált gyártás nem csupán a termelési folyamatok hatékonyságát növeli, hanem lehetővé teszi a gyorsabb válaszreakciót a piaci változásokra és a fogyasztói igényekre. A ROEMHELD cégcsoport HILMA.ASH automatizált satu rendszerei minden műszaki elvárásban eleget tesznek egy teljesen automatizált gyártósor munkadarab megfogó készülékeként.

Videó online, print QR kód_Termékbemutató videó:

A HILMA.ASH 125 hidraulikus kettős működésű, hosszú löketű satu elegendő rugalmasságot biztosít a munkadarabok teljesen automatizált gyártásához. A nagy 80 mm-es lökethossz ideálissá teszi a különféle méretű alkatrészcsaládok egy szorítórendszerben történő rögzítését. A munkadarab specifikus befogóeszközök minimálisra csökkennek, ami további előnyt jelent: a gép működési idejét nem korlátozza a befogóeszközök és paletták száma, ezért megnő. Az opcionális útmérő rendszer lehetővé teszi a beállítási folyamatok automatizálását is. A kézi beavatkozások és ezáltal a működési hibák kiküszöbölhetők. Még kis darabszámok automatizált gyártása is gazdaságosan lehetséges.

Automatizált szorítópofa csere is lehetséges. Ez azt jelenti, hogy a nyers alkatrészek és félkész termékek könnyen befoghatóak és különböző szorítóerőkkel megmunkálhatóak kézi beavatkozás nélkül. Egy kezelőrendszerrel (például robottal) együttműködve a HILMA.ASH számos hagyományos szorítórendszert helyettesít, amelyek gyakran csak néhány milliméteres lökettel rendelkeznek, és ezért csekély rugalmasságot kínálnak.

A HILMA.ASH satu előnyei:

  • gazdaságos: megnövelt gépfutási idő, rövid beállítási idők,
  • kompakt: optimális hozzáférhetőség,
  • rugalmas: nagy lökettartomány 80 mm,
  • programozható: programozható útmérő rendszer.

Az alkatrészcsaládok a HILMA.ASH hidraulikus satuval lényegesen olcsóbban állíthatók elő, mint a szabványos satukkal vagy palettarendszerekkel, köszönhetően a rövidebb beállítási időnek, valamint az alacsonyabb személyi és rendszerköltségeknek.

További információ:

Csonka Szabolcs értékesítési vezető
GIMEX-Hidraulika Kft.
a HAINBUCH hivatalos partnere
sales@gimex.hu
www.gimex.hu


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában