Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

Dánia harmadik legnagyobb távhőszolgáltatójának szállít transzformátort a Ganz

Sikeres pályázatot követően Dánia harmadik legnagyobb távhőszolgáltatójának, a Fjernvarme Fyn-nak gyártott és szállított le egy 80 MVA teljesítményű transzformátort a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. A hazai társaság, amelynek célja a Ganz szerepének további erősítése a nemzetközi piacokon, a termelés tavaly szeptemberi újraindítása óta először exportált terméket Észak-Európába.

Speciális, 80 MVA teljesítményű, 60/10kV-os transzformátort épített a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. az egyik vezető dán távhőszolgáltató, a Fjernvarme Fyn megbízásából. A vállalat a szeptemberi tesztelési és mérési időszakot követően október elején szállította le a berendezést Dániába, a gép üzembe helyezésére a hónap végén kerülhet sor.

A hazai vállalat az Achilles Nordics & Central-Europe nemzetközi előminősítési rendszeren keresztül pályázta meg a projektet. A tender során a legjobb ár, szállítási határidő és minőség arány meglétében a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. ajánlata érte el a legmagasabb pontszámot.

A Fjernvarme Fyn Dánia harmadik és Európa egyik legnagyobb távhőszolgáltató vállalata. A cég Odense és környéke fűtési igényének nagyjából 97 százalékát biztosítja, közel 100.000 háztartás kiszolgálásával. A dán vállalat kiemelt célja, hogy az ügyfelei számára a lehető legjobb hőellátást biztosítsa minél kedvezőbb áron, valamint hogy hozzájáruljon az ügyfelek energia- és környezettudatosságának növeléséhez.

A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. a nemzetközi, azon belül is főként az európai piaci pozíciójának megerősítését tűzte ki célul. Ennek érdekében a magyar vállalat rendszeresen vesz részt nemzetközi pályázatokon, ezek közül számos tender eredményezett sikeres megrendelést. A magyar nehézgépgyártó társaság a dán vállalat mellett román, spanyol, belga, francia, német, angol, orosz és szaúd-arábiai megrendelők részére exportált egyedi berendezéseket az elmúlt időszakban, de természetesen új piacok felé is tervez nyitni.

„A közös dán-magyar projekt technikai összetettsége és a rövid szállítási határidő egyaránt nehezítő körülmény volt, ugyanakkor sikeresen vettük ezeket a kihívásokat.”

– mondta Harai Lajos, a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. skandináv régióért felelős sales menedzsere.

„Társaságunk egyedi megoldásokra specializálódott, és nagy hangsúlyt fektetünk meglévő és új ügyfeleink elégedettségére. Rendkívül fontos ugyanis, hogy egy ilyen pályázat során a vállalat versenyképes szállítási határidők és részletes műszaki leírások mellett biztosítson minőségi berendezéseket ügyfeleinek.”

– tette hozzá Jan Prins, a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

Hirdetés

További cikkek a témában