Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Környezet

Új iparterület Mátraszőlősön

2021-ben hosszú előkészítés után nyílt lehetőség Európai Uniós projekt keretében, hogy a Nógrád megyei Pásztó és Mátraszőlős határában teljes infrastruktúrával kialakított ipari terület épüljön.

A fejlesztésre 117 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert a település.

Mátraszőlős festői környezetben, az Észak-magyarországi régióban, Nógrád megye délkeleti részén található. A település földrajzi elhelyezkedése révén hazai viszonylatban jó közlekedési adottságokkal rendelkezik: a 21-es út köti össze Salgótarjánt az M3 autópályával, s így Budapesttel. A megyeszékhely Salgótarján 22 kilométerre, Budapest körülbelül 70 kilométerre fekszik a településtől, ami számos előnyt biztosít a megyei, további versenytársakkal szemben.

A 27/2013. (II. 12.) Kormányrendelet Mátraszőlős község területét szabad vállalkozási zónává (SZVZ) nyilvánította, ami a betelepülő vállalkozások számára számos előnyt jelent:

  • A társasági adóról szóló törvény hatályos szabályai szerint a szabad vállalkozási zónában üzembe helyezett és üzemeltetett legalább 100 millió forint értékű beruházás, valamint a legalább 100 millió forint értékű energiahatékonyságot szolgáló beruházás után fejlesztési adókedvezmény vehető igénybe.
  • Az említett kedvezményekre jogosult vállalkozások a beruházás üzembe helyezését követő öt éven belül létszámbővítés esetén a szociális hozzájárulási adóból további kedvezményt érvényesíthetnek.
  • Számos pályázat esetében előnyben részesített, illetve magasabb támogatási intenzitás érhető el a SZVZ területén történő befektetések esetében.

Az érintett, Mátraszőlős közigazgatási területén fekvő terület kiváló infrastrukturális adottságokkal rendelkezik: a jó közlekedési kapcsolatok mellett kiépült szennyvíz átemelő, ivóvízvezeték, emellett a 21-es főút mentén haladó elektromos és gázvezetékek is a közelben futnak, megfelelő csatlakozási lehetőség könnyen kiépíthető a betelepülő vállalkozások számára, igényeikhez rugalmasan alkalmazkodva.

Mátraszőlős Község Önkormányzata az alapinfrastruktúra kiépítését követően a betelepülni szándékozó cégek számára segítséget nyújt az iparterület további szolgáltatásainak igénybevételében.

A fejlesztés 2021. decemberben fejeződik be, az önkormányzat már várja a jelentkezőket és az érdeklődőket.

További információt a község és az iparterület weboldalán (https://www.mátraszőlősiparterület.hu/ és http://matraszolos.hu/) vagy a +36-32-468-485 telefonszámon nyújtanak

Hirdetés

További cikkek a témában