Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Precizitás gombnyomásra

Marástechnika – Az új Automatizált Gépkalibráció (Automated Machine Calibration – AMC) hozzájárul az állásidő rövidítéséhez, valamint stabil, magas minőségű marást tesz lehetővé.

A hosszabb idő alatt bekövetkező változások a hőmérsékletben, munkakörnyezetben és szerszámokban mind hozzájárulnak a marógép geometriájának megváltozásához. A GF Machining Solutions új Automatizált Gépkalibrációja segítségével a gyártók könnyen, gombnyomásra újrakalibrálhatják gépeiket, visszanyerve így a precizitást.

Idővel bármilyen, több elemből álló mechanikus rendszer elveszíti az eredeti kalibrációját a hőmérséklet ingadozásai és a külső behatások következtében – ez igaz a marógépekre is. Habár ezek a gépek kalibrálásra kerülnek összeszerelés után a gyárban, a munkakörnyezet változásainak hatására – mint például a környezeti hőmérséklet ingadozásai, vagy a marás során fellépő hő – a gép veszíthet gyári kalibrációjából. Ez hatással van a folyamat hatékonyságára és precizitására, ami következésképp negatívan hat a legyártott termék minőségére. A marógépek kalibrációja – kifejezetten az öttengelyes marógépeké – egy komplex folyamat, amelyhez nem csak a szükséges szerszámok és idő a fontos, de a szakképzett mérnökök jelenléte is, akiknek részletes technikai és adatmenedzsmentre vonatkozó tudással is rendelkezniük kell. Még ha ezek az előfeltételek jelen is vannak, a gyártók részéről még mindig fenn áll az emberi hiba lehetősége az adatmenedzsment terén, ami pontatlanul kalibrált gépekhez vezethet.

Csökkentse a folyamatok közötti állásidőt az Automatizált Gépkalibráció (AMC) segítségével. A stabil, hosszútávú precízióhoz szükséges kalibráció most egy gombnyomással elérhető.

A gépkalibráció egyszerűsítésére egy új, kész AMC rendszert fejlesztett ki a GF Machine Solutions, amely a három-, valamit öttengelyes gépek kezelői számára egy egyszerű és gyors kalibrációt tesz lehetővé, így visszanyerve a precizitást, biztosítva az elvárt magas minőségű marást. Az AMC egység magába foglalja a szoftvert a Heidenhain TNC 640 számára, valamint a szükséges hardvert is. A program minimális tréninggel is könnyen kezelhető, továbbá az automatizált adatmenedzsment csökkenti az emberi hiba lehetőségét, így minimalizálva az állásidőt, és növelve a kezelő rendelkezésre állását.

A gép geometriájának visszanyeréséhez a kezelőt a program annak elindítása után végigvezeti a folyamaton. Az AMC felméri és beállítja az összes szükséges komponenst:

  • Mérőtapintó (a tapintó hossza és átmérője)
  • Szerszámmérő rendszer (a lézer pozíciója)
  • B és C tengely (a B és C tengelyek forgáspontja)

Elindítás után az AMC 10 percen belül újrakalibrál bármilyen gépet az eredeti kinetikus precíziója szerint – a 100%-os megbízhatóságának köszönhetően gyors, pontos és biztonságos megoldást nyújtva így a gyártók számára a méreteltérések megelőzésére, valamint a precíziós alkatrészgyártás folytatására.

Jelenleg a GF Machining Solutions standard csomagként kínálja az Automatizált Gépkalibrációs rendszert a három- valamint öttengelyes Mikron MILL S és Mikron MILL X sorozataihoz, megadva így a lehetőséget a kategóriájukon belüli legjobb kalibrációs eredmények elérésére. A csomag természetesen egyedi igényekhez is illeszthető, összekötve például az opcionális smart machine modulokkal (smm).

www.gfms.com

Hirdetés

További cikkek a témában