Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Környezet

Bioalapú ipari tisztítókendő segíthet a vállalatoknak elérni a fenntarthatósági célokat

Bioalapú és 99%-ban fenntartható forrásból származó növényi rostokból készül az az új tisztítókendő, amellyel a higiéniai termékek gyártására szakosodott Essity bővíti ipari környezetben használható megoldásainak palettáját. A nagyteljesítményű, fenntartható alapanyagokból készülő tisztítókendő elnyerte a független TÜV Austria intézet „OK Biobased” minősítését is. Kínálatának más újításaival együtt a gyártó célja, hogy olyan megoldásokat dolgozzon ki, melyek egyszerre segítenek növelni az ipari munka hatékonyságát és a fenntarthatósági célok elérését.

Az ipari vállalatok egyre inkább olyan eszközök használatát tervezik üzemeikben, amelyek segítségével nem csupán a termelékenységet növelhetik, de közelebb kerülnek fenntarthatósági céljaik eléréséhez is. A Tork új, bioalapú ipari tisztítókendője (Biobased Heavy-Duty Cleaning Cloth) segítségével a vállalatok olyan termékhez juthatnak hozzá, amelynek nedvszívó képessége, tartóssága, „szöszszegénysége” és kedvező oldószerfogyasztása is jelentős előrelépést jelent a korábbi megoldásokhoz képest, miközben káros környezeti hatásukat is csökkenti. Mindezek a tényezők kritikusnak számítanak az ipari környezetben nap mint nap zajló gép tisztítási, takarítási műveletekben is.

A csomagolás is fenntarthatóbb: fókuszban a körkörös gazdaság

További újítás, hogy a Tork csomagolások mostantól 100%-ban újrahasznosított kartonpapír rostokból vagy 30%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek, hozzájárulva a körkörös gazdasághoz és mérsékelve a „szűz”, újonnan előállított műanyagok felhasználását. Fontos eredmény az is, hogy az elmúlt évtizedben a Tork az exelCLEAN® tisztítókendők előállításával és forgalmazásával több mint 28%-kal csökkentette* a vállalat karbonlábnyomát. Sőt, a fenntarthatóságot célzó fejlesztések mellett a tisztítókendők adagolását is hatékonyabbá és gazdaságosabbá tették egy-egy újítással: az egymásba hajtogatott elrendezés könnyebb és gyorsabb hozzáférést tesz lehetővé a munkatársak számára, a laponkénti adagolás révén pedig a hulladék mennyisége is csökkenthető.

„Talán kevesebbet gondolunk rá, de az ipari környezetben a gyártósorok tisztítása, tisztán tartása a hatékonyság és termelékenység egyik fontos eleme. Ehhez sok iparágban nagyon sok tisztítókendőre van szükség, ami később hulladékká válva korábban egyértelműen növelte egy-egy üzem ökolábnyomát. Azonban ma már ez nem szükségszerű. Az újrahasznosított anyagból készült Tork tisztítókendők a körforgásos gazdaság részévé válva segítenek tartani az iparvállalatok fenntarthatósági céljait. Fontos kérdés mindez, hiszen egy-egy nagyobb gyárban jelentős mennyiségű ilyen jellegű hulladék is keletkezhet” – mondta el Nagy Géza, az Essity Hungary Professional Hygiene divízió kereskedelmi igazgatója.

A felhasználók igényei inspirálják a fejlesztéseket

A fenntarthatóság egyre inkább meghatározó tényező az iparban dolgozó vállalatok számára. A Tork termékeket és csomagolásokat éppen ezért úgy tervezik, hogy magas szinten támogassák az ipari vállalatok hatékonysági elvárásait, megfeleljenek a szigorú teljesítménybeli követelményeknek, miközben maximálisan szem előtt tartják a fenntarthatósági elvárásokat is.

További információkat ezen a linken talál

* A Essity által végzett életciklus elemzés alapján, melyet az IVL Svenska Miljöinstitutet hitelesített 2021 áprilisában, a 2011-es Tork exelCLEAN®-en végezve.

További cikkek a témában