Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

A GEFCO 290 e-Totem töltőpontot telepít Európai telephelyeire

A GEFCO, a globális ipari ellátási lánc meghatározó szolgáltatója egy előremutató projekt utolsó szakaszába ért, amelynek során 290 elektromos jármű (EV) töltőállomást telepít Európaszerte.

Franciaország egyik vezető EV töltő gyártója, az e-Totem. A vállalat által biztosított egyedi töltők arra szolgálnak, hogy az autógyártók fel tudják tölteni járműveiket, még azelőtt, hogy azok a végfelhasználókhoz kerülnének.

Az ellátási lánc új kihívásai

2021 végére 145 új töltőállomás kerül kialakításra és beüzemelsére nyolc európai országban: Belgiumban (Ghislenghien), Csehországban (Kolin), az Egyesült Királyságban (Sandtoft és Sheerness), Franciaországban (Blyes, Le Havre, Hordain, Marckolsheim, Marly-la-Ville, Mulhouse, Nantueuil, Poissy, Rennes, Sochaux és Valenton), Olaszországban (Livorno és Parma), Portugáliában (Setubal), Spanyolországban (Livorno és Parma) Ciempozuelos és Tarragone) és Szlovákiában (Trnava).

Albert Bouchoucha, a GEFCO ipari autóellátási részlegének igazgatója elmondta:

“A zöldebb üzemanyagra való áttérés jelentős beruházásokat igényel az új infrastruktúrában. Az új EV töltőállomások örvendetes lendületet adnak az EV gyártóinak és kereskedéseinek, mi pedig örömmel segítünk ügyfeleinknek alkalmazkodni a kereslethez, ezzel is bizonyítva, hogy hűek vagyunk “Partners, unlimited” elvünkhöz.”

A GEFCO 40 alkalmazottját mozgósító, 7 millió eurós projekt 2020-ban indult, válaszul az EV piac exponenciális növekedésére, a zéró kibocsátású technológiákra való áttérés felgyorsítására irányuló globális ösztönzők bevezetését követően. Ez új kihívást jelentett, amely megköveteli, hogy a GEFCO-hoz hasonló ellátási lánc szolgáltatók kérésre fel tudják tölteni az új elektromos járművek akkumulátorait a kereskedőknek és a végfelhasználóknak történő szállítást megelőzően.

Személyre szabott töltőállomások egyedi szolgáltatásokhoz

Ennek a kihívásnak a teljesítéséhez a GEFCO az e-Totemmel együtt kétféle egyedi töltőállomást, DC50kW turbótöltőt és AC22kW gyorstöltőt tervezett és gyártott. Ezek érintőképernyővel, többnyelvű kezelőfelülettel és 3G/4G kapcsolattal rendelkeznek, és Open Charge Point Protocol (OCPP) segítségével kapcsolódnak egy központi irányítási rendszerhez a folyamatos monitorozás lehetőségének érdekében. Ennek a technológiának köszönhetően a GEFCO csapatok okostelefonos nyomonkövetés útján, a töltöttségi szintet 1% felett tudják tartani, így biztosítva, hogy az akkumulátorok sosem merülnek le teljesen és a töltéshez használt energia pontos költségeit is ki tudják számlázni. Ezek a hasznos funkciók jelentős javulást jelentenek a hagyományos töltőállomásokhoz képest, melyek esetében nem lehet beállítani egy előre meghatározott szintig történő feltöltést, illetve a töltés nem áll le automatikusan, így azok mindig teljes töltésig üzemelnek. Jelenleg a GEFCO az egyetlen ellátási lánc szolgáltató, amely ezt a rendkívül személyre szabott szolgáltatást ajánlja.

Hervé SONNEVILLE, Az e-Totem vezérigazgatója megjegyezte:

“Örülünk, hogy a GEFCO-val együtt dolgozhattunk ezen a projekten, és ezáltal testreszabott, 100%-ban francia tervezésű és gyártású elektromos jármű töltőállomásokat telepíthetünk Európaszerte. Cégünk legelső napjai óta folyamatosan fejlesztettük és adaptáltuk megoldásainkat ügyfeleink igényeihez.”

Hirdetés

További cikkek a témában