Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

Energiahatékonysági és környezetvédelmi díjakat vett át a Körber

Rangos világcégekkel került egy polcra a közelmúltban átvett elismeréseknek köszönhetően a pécsi Körber.

A gépgyár a Virtuális Erőmű Program Energiahatékony Vállalat Díját, valamint a CSR Hungary Díj több kategóriájának az elismeréseit vihette haza.

A Virtuális Erőmű Program közel egy évtizede törekszik a vállalatok, az önkormányzatok és a lakosság energetikai célú szemléletformálására. A köztársasági elnök fővédnökségével működő, a három legjobb európai uniós energiahatékonysági program közé is beválasztott kezdeményezés alapfilozófiája, hogy a legzöldebb energia az, amit meg sem termelünk. Ezért a bekapcsolódó partnerek körében a takarékosságot ösztönzi többek között a jó példák megosztásával és a mintaértékű beruházások elismerésével.

A közösen létrehozott virtuális erőmű „termelése”, vagyis a megspórolt energiamennyiség megközelíti a 600 MW-ot, amivel a negyedik helyre kúszott fel a hazai erőművek rangsorában. A cél 2030-ig az 1000 MW és a második hely elérése. Ebből a pécsi Körber is jelentős részt vállalt: a gyár teljes világításának, összesen mintegy 5700 fényforrásnak LED-ekre cserélésével 830 MWh-nyi, 380 háztartás éves fogyasztásának megfelelő mennyiségű elektromos energiát takarít meg az üzem. Ez a Körber szintjén is komoly tétel: az éves felhasználás mintegy 8%-a.

A CSR Hungary Díjon egyedülálló módon, nemzetközi nagyvállalatokat megelőzve, három kategóriában vehetett át elismerést a Körber. A legjobb környezeti felelősségvállalásért díjat az energiahatékonyság és a hulladékkezelés terén kifejtett erőfeszítésekért kapta a vállalat. Az egyre több részleget érintő papírmentes működés, valamint a teljes termelési területen bevezetett szelektív gyűjtés, amelynek minőségi javítása idén bekerült a vállalati célkitűzések közé – csak néhány példa a jutalmazott erőfeszítésekre.

A „zöld” programokat csak a munkatársakkal szembeni felelősség előzi meg fontosságában. A Körber elismert modellje széleskörű, legtöbbször az előírtat meghaladó szolgáltatás- és juttatáscsomagot tartalmaz. Fontos pillér az egészség – így helyben elérhető szűrővizsgálatok, támogatott sport- és egészségmegőrző programok és eszközök állnak a kollégák rendelkezésére. A járványhelyzet alatt különösen felértékelődtek a munkatársak egészségének védelmében hozott extra lépések a rendszeres vitaminosztástól a védőoltások megszervezéséig.

Nem volt meglepetés, hogy kimagasló, a munkavállalókat az előírt mértéket jelentős mértékben meghaladó módon segítő humánpolitikai gyakorlatáért a Körber átvehette az Europa Design különdíját is.

Hirdetés

További cikkek a témában