Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Precíz megmunkálás kisebb átmérőkhöz

A fémforgácsolási szakértő Sandvik Coromant bevezette a CoroCut QI megoldást, a kisebb átmérőkhöz kialakított belső beszúrási és homlokbeszúrási műveletek választékát.

A lágyabb forgácsolást és a kisebb forgácsolási erőket megvalósító CoroCut QI nagy folyamatbiztonságot, megbízható beszúrási műveleteket és precíz forgácselvezetés biztosít, amivel kiváló felületi minőségű hornyokat érhet el. A CoroCut QI hozzáadásával kiegészül a CoroCut Q platform, melynek a leszúráshoz használható CoroCut QD és a biztonságos homlokbeszúráshoz használható CoroCut QF már a részét képezi. A CoroCut QI számos leszúrási és beszúrási művelethez használható optimalizált szerszámok átfogó választékát kínálja, melyet speciálisan kis átmérőkhöz terveztek. Minden lapka illeszkedik a belső beszúrási és a homlokbeszúrási szerszámtartókba is, így könnyen kiválasztható a megfelelő szerszám.

A CoroCut QI belső beszúrási és homlokbeszúrási alkalmazási területekre osztható, és a T-max Q-Cut 151.3 program frissítése. A továbbfejlesztett kialakítás jobb forgácskezelést, 10%-os termelékenység-növekedést, 20%-kal növelt szerszáméltartamot tesz lehetővé, melyet a szigorúbb éllekerekítő tűrések és a belső beszúráshoz és homlokbeszúráshoz használt belső hűtőközeg támogat.

A CoroCut QI magában foglal egy optimalizált lapkafészekszöget a könnyebb forgácsolási műveletekért és a rezgésmentes megmunkálást támogató forgácsolóerőket, egy sínes lapkafészket a stabil és pontos lapkapozícióért, minimális lapkamozgásokért. Továbbá a csavaros szorítású szerszámtartók stabilitást, nagy folyamatbiztonságot biztosítanak, és a kiváló éllel rendelkező lapkák növelik az éltartamot és a felületi minőséget.

„A beszúrás nehezen elsajátítható technika lehet. A nagy kinyúlások, a nehéz forgácselvezés és a forgácselakadás gyakori problémák belső beszúrási és homlokbeszúrási műveleteknél. A CoroCut QI-t ezen kihívások leküzdésére és az optimális eredmény elérésére fejlesztették ki. ”

– Angélica González, a CoroCut Q platform termékmenedzsere a Sandvik Coromant vállalatnál.

Ezen túlmenően a legtöbb CoroCut QI szerszám belső hűtőközeg-hozzávezetéssel rendelkezik, mely a hűtőközeget közvetlenül a forgácsolási zónához vezeti a hatékony forgácselvezetés érdekében, a felület lehető legkisebb károsodása mellett.

„Minél kisebb a horony, annál nehezebb megmunkálni. Ezen nehézség leküzdésére a CoroCut QI lapkákat speciális kis átmérőkhöz alakították ki, melyek nagy pontosságot igényelnek. Például a minimális belső beszúrási furatátmérő 12–60 milliméter (mm) 2–11 milliméter közötti fogásmélység mellett. A homlokbeszúró lapkák 16–102 mm első fogásvételi átmérővel használhatók, 5,5–20 mm fogásmélység mellett.”

A lapkageometriák között megtalálható a -GF minőség, egy élesre köszörült lapka beszúráshoz, a -TF minőség közvetlenül préselt geometriával homlokbeszúráshoz, belső beszúráshoz és esztergáláshoz, továbbá az -RM minőség, mely a nem lineáris esztergáláshoz, mint például a belső- és homlok-profilmegmunkáláshoz alkalmas.

„A CoroCut QI a korábbi beszúrórendszer egy továbbfejlesztett változata”, folytatja González. „A versenytárs szerszámokkal végrehajtott teljesítménytesztek jobb folyamatbiztonságot és forgácselvezetést mutattak ki a jobb felületi minőség érdekében.”

Hirdetés

További cikkek a témában