Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

A HCL Technologies felvásárolja a magyar Starschemát

A HCL Technologies (HCL), a világ egyik vezető technológiai vállalata megállapodást írt alá a budapesti székhelyű, a big data szolgáltatásokat nyújtó és adatfeldolgozással foglalkozó Starschema felvásárlásáról. A stratégiai akvizíció hozzájárul a HCL adatfeldolgozási szakértelmének fejlesztéséhez és segít megerősíteni a cég jelenlétét Közép- és Kelet-Európában.

A Starschema az adatelemzés területén fejleszt saját technológiai megoldásokat és nyújt tanácsadási, valamint egyéb kiegészítő szolgáltatásokat a világ legnagyobb vállalatai számára főleg az Egyesült Államokban és Európában.

Az akvizíció egyesíti a budapesti cég adatelemzésben szerzett szakértelmét és tapasztalatát a HCL jelenlétével az adatvezérelt transzformáción áteső ágazatokban. Emellett a tranzakciónak köszönhetően a HCL továbbfejleszti adatfeldolgozási képességeit és kapacitásait, ami eddig is szerves részét képezte a vállalat jövőbe mutató szolgáltatásainak.

Azzal, hogy egyesítjük erőinket a globálisan is jelentős szereplőnek számító HCL-lel, lehetőséget kapunk, hogy megtartsuk stratégiai fókuszunkat és tovább bővítsük adatelemzési kapacitásunkat a szélesebb körű és jobb szolgáltatás elérése érdekében

– mondta Földi Tamás, a Starschema alapítója és ügyvezetője.

Beépülve a HCL technológiai szolgáltatásainak spektrumába, kamatoztatni fogjuk az adatgazdálkodás és a modern adattechnológiák terén szerzett szakértelmünket. Gyors, skálázható megoldásokat építünk, amelyek hatékonyabbá teszik a munkát és jövedelmezőbbé a vállalatokat. Ez a stratégiai lépés egyben példaértékű karrierlehetőségeket is jelent munkatársaink számára

– folytatta.

A Starschema tapasztalata és piaci jelenléte hozzájárul, hogy fejlesszük adatelemzési tudásunkat és megerősítsük jelenlétünket Közép- és Kelet-Európában

– mondta Vijay Guntur, a HCL Technologies mérnöki és kutatás-fejlesztési részlegének elnöke.

A képzett mérnökök iránt továbbra is nagy a kereslet, a Starschema pedig kiemelkedő tehetségeket foglalkoztat egy, a HCL számára stratégiailag fontos növekedési területen. A Starschema tudása tovább bővíti a HCL integrált tudásközpontjaiban használt kompetenciákat világszerte. Az akvizíciót követően a HCL az ügyfelek széles köre számára kínálhat majd hozzáférést továbbfejlesztett adatelemzési és egyéb digitális szolgáltatásokhoz

– tette hozzá.

A tranzakció az Innovációs és Technológiai Minisztérium hatósági engedélyéhez kötött, és várhatóan 2022 márciusában zárul le.

A HCL Technologies-ról

A HCL Technologies (HCL) ma a következő évtized technológiájával ruházza fel a globális vállalkozásokat. A HCL Mode 1-2-3 stratégiája, amely mélyreható iparági szakértelmén, ügyfélközpontúságán és az Ideapreneurship™ vállalkozói kultúráján alapul, lehetővé teszi a gazdasági szereplők számára, hogy új generációs vállalkozásokká alakuljanak át.

A HCL három üzleti egységen keresztül kínálja szolgáltatásait és termékeit: IT és üzleti szolgáltatások (ITBS), Mérnöki és K+F szolgáltatások (ERS), valamint Termékek és Platformok (P&P). Az ITBS lehetővé teszi a globális vállalatok számára, hogy forradalmasítsák vállalkozásukat az alkalmazások, az infrastruktúra, a digitális folyamatok, illetve a következő generációs digitális megoldások területén. Az ERS mérnöki szolgáltatásokat és megoldásokat nyújt a termékfejlesztés és platformtervezés minden területén. A P&P modernizált szoftvertermékeket kínál globális ügyfelei számára technológiai és iparág-specifikus követelményeiknek megfelelően.

Élvonalbeli koinnovációs laboratóriumai, globális szállítási képességei és széles körű globális hálózata révén a HCL holisztikus szolgáltatásokat nyújt különféle iparági vertikumokban, beleértve a pénzügyi szolgáltatásokat, a gyártást, a technológiát, a távközlést és médiát, a kiskereskedelmet és a CPG-t, az élettudományokat, az egészségügyet és a közszolgáltatásokat.

Vezető globális technológiai vállalatként a HCL büszke sokszínűségére, társadalmi felelősség-vállalására, a fenntarthatóság terén elért eredményeire és oktatási kezdeményezéseire. A 2021. szeptember 30-án zárult üzleti évben a HCL konszolidált bevétele 10,82 milliárd dollár volt. Több mint 187 000 munkavállaló dolgozik a vállalatnak, összesen 50 országból.

További információk: www.hcltech.com

Hirdetés

További cikkek a témában