Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Innováció

A PERFYCON az örök vasbeton

Magyar kutató szabadalmaztatott terméke a PERFYCON, az előkevert vasbeton. A betonkeverékbe felületvédett acélanyagot kevernek, így a beton maga nem reped meg, és hajlításra igen kiválóan terhelhető.

Czintos Csongor feltaláló elmondta:

„Eddig elképzelhetetlen volt, hogy vasbetont készítsünk betonacél nélkül. Ha erős építményt akarunk, vasbeton kell, az pedig a betonacél segítségével éri el a megfelelő szilárdságot. Ez a múlt, és bizonyos ideig még a jelen, de a világon elsőként megoldottuk azt a régóta kutatott problémát, hogy a betonacélokat a betonba keverhető kisebb szálakkal helyettesítsük. A hasonló célú kísérletek a betonacélhoz hasonlóan 1 dimenzióban, kisebb hajtogatással készültek.

A PERFYCON esetében hagyományos acélhuzalt megfelelően hajtogatva olyan háromdimenziós erősítő elemet kapunk, ami alkalmas a betonacélok teljes értékű kiváltására! Az új, STAREX-nek nevezett erősítő elem különleges hurkos rögzítésével kiválóan horgonyzódik a betonba, így képes a tökéletes erőátvitelre. A PERFYCON-t a STAREX szálak segítségével alkotjuk meg úgy, hogy azokat megfelelő mennyiségben a betonkeverékhez adagoljuk, és keverjük. A PERFYCON egy új anyag-kategória, a kompozitok egy új formája, ami a világon elsőként teszi lehetővé a kötő- és az erősítőanyag keverékének homogén anyagként való kezelését, tervezését és alkalmazását. Célunk új termékünk globális piacának a létrehozása, és a lehető legnagyobb részesedés elérése. Ehhez keresünk befektetőt”.

Elérhetőség: czintoscsongor@gmail.com

Hirdetés

További cikkek a témában