Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Kiemelkedő teljesítmény: TruLaser gépcsoport

Lézervágás – A TRUMPF síkágyas lézervágógépeinek széles választéka öt gépcsaládból áll,  melyek magas fokon automatizálhatók.

„Ügyfeleink nem csak lézervágógépet, hanem komplex megoldást kaphatnak gyártási feladataik optimalizálásához. Azon dolgozunk, hogy az alkalmazási elvárásoknak megfelelően, minden egy kézből elérhető legyen vevőink számára, beleértve a lézervágást megelőző vagy azt követő eljárásokat is. Ehhez biztosítjuk a szoftvert, automatizálást, valamint egy nemzetközi, nagy szervízhálózat biztonságát is.”

– tudjuk meg Kása Istvántól, a TRUMPF Hungary Kft. szerszámgép értékesítőjétől.

TruLaser 8000 gépcsalád: a túlméret sem akadály

6 méter feletti munkatérrel a túlméretes lemezek megmunkálásához nyújt magas szintű megoldásokat.

TruLaser 5000 gépcsalád: termelékenység és gazdaságosság

A minőség és a termelékenység szempontjából döntő fontosságú a gépből, lézerteljesítményből és vágást támogató funkciókból álló teljes csomag. Ezek tökéletes egymásra hangoltságát testesíti meg a TruLaser 5000 sorozat, amely 3, 4 és 6m táblaméretben érhető el. Fiber vagy CO  lézerforrással, gyors megmunkálási sebességgel és a reprodukálható, kiváló munkadarab-minőséggel nyújt kiemelkedő teljesítményt még komplex feladatok esetén is. Akár 12 kW szilárdtest-lézernek köszönhetően, kiváló előtolás érhető el vele. A gyártástámogató opciók a teljes megmunkálási eljárást termelékenyebbé és megbízhatóbbá teszik, minimális állásidők mellett.

TruLaser 3000 gépcsalád: rugalmasság

Nagy teljesítmény és páratlan vágási minőség egyben: a TruLaser 3000 sorozat tökéletes választást jelenthet, ha a munkadarab-minőség és az átfutási idő különösen fontos egy cég számára. A TRUMPF TruFlow CO2-lézere robusztus és megbízható, továbbá olyan tükörsima vágóéleket biztosít, amelyeknél többnyire egyáltalán nincs szükség utómegmunkálásra. Így a munkadarabok még a vastag rozsdamentes acél esetében is sorjamentesek. A kompakt gépméretnek és az egyszerű kezelési koncepciónak köszönhetően a legtöbb cég gyártási környezetéhez könnyen illeszkednek.

TruLaser 2000 gépcsalád: kis helyigény, kompakt kialakítás

Amennyiben a hagyományos gépelrendezés nem kivitelezhető a gyártócsarnok adottságai miatt, a TruLaser 2030 Fiber sikerrel ötvözi a magas vágási teljesítményt a legkisebb helyigénnyel. Kezelése intuitív, könnyen elsajátítható. Különlegessége, hogy a palettaváltó a gép mellett helyezkedik el.

TruLaser 1000 gépcsalád: belépő kategória, első osztályú TRUMPF minőséggel és tapasztalattal társítva

A TruLaser 1000 sorozat robusztus géptesttel, kiforrott konstrukcióval rendelkezik. A portfólió többi családjában már sokat bizonyított funkciók is elérhetők ezeken a gépeken, ezért szintén nagy folyamatbiztonság mellett dolgozzák fel a lemezalkatrészeket.

Az intuitív kezelői felület koncepciója például jelentősen csökkenti a betanulási időt. A sorozatot a TRUMPF számtalan olyan segédfunkcióval is ellátta, mint például a védőüveg-figyelés és a BrightLine fiber. Ezek a korábban csak magasabb kategóriáiban elérhető funkciók szintén a folyamatok optimalizálására és a gép hatékonyságának növelésére szolgálnak. A megújult TruLaser 1000 sorozat így széleskörűen azoknak is kiváló megoldás lehet, akik még kevés tapasztalattal rendelkeznek a 2D lézervágás terén, illetve házon belülre hoznák vissza a bérmunkába kitett vágási feladatokat.

Az új TruLaser 1000 Fiber sorozat három modellből, a három, négy illetve hat méter hosszú gépből áll. A TruDisk szilárdtest lézer nem érzékeny a réz és más, a vágás során fényvisszaverő anyagok reflexiójára. A gépek számos, általánosan használt anyagra és lemezvastagságra vonatkozó, vágási paramétereket tartalmazó adatbázissal kerülnek leszállításra. Ez tovább fokozza a folyamatok megbízhatóságát. A négy kilowattos lézerforrással felszerelt gépek BrightLine fiber funkciót is tartalmaznak, amivel a vastag lágyacél is nagy folyamatbiztonság mellett munkálható meg. A megbillenő alkatrészekkel történő ütközés esetén egy speciális védelmi megoldásnak köszönhetően a vágófej és a gép nem sérül, a gépkezelő egyszerűen vissza tudja illeszteni a vágóegységet a helyére, ezzel elkerülhető akár egy hosszadalmas állásidő is.

A pozicionálási sebesség 140 méter/perc. Ez a sebesség a géptestnek is köszönhető, amely a merev gépkeretet könnyű mozgásvezérlő egységekkel és nagy teljesítményű hajtásrendszerrel ötvözi. A gép minden anyagot és lemezvastagságot ugyanazzal az univerzális vágófejjel munkál meg, ezért a fókuszátmérő és fókusztávolság változtatása nem igényel külön beállítást. Az opcionális fúvókacserélővel a fúvókák is automatikusan cserélhetők, illetve monitorozhatók. Érzékelők felügyelik továbbá az optika védőüvegét is, így a gépkezelő tudja, hogy mikor kell azt kicserélni. A vizuális ellenőrzés a múlté, ezzel is tovább csökken a gép beállítási ideje. A folyamatbiztonságot aktívan biztosító képességek nem korlátozódnak a védőüvegre; a szenzorok a vágási teljesítményt befolyásoló alkatrészek állapotát is nyomon követik. A gép állapotát a vezérlőpanel áttekinthetően mutatja, így a gépkezelő egy pillantással felmérheti, mikor van szükség emberi beavatkozásra. Az érdemi események előrejelzését folyamatdiagramok könnyítik meg, és hatékonyabb módszert biztosítanak a karbantartási munkák ütemezésére. A sorozat számos megmunkálási folyamatot önállóan kezel a darabköltségek csökkentése érdekében. A PierceLine funkció akár 80 százalékkal csökkenti a beszúrási időt, ezenkívül védi a gépet és a nyersanyagot.

A gépet 18,5 hüvelykes multi-touch kezelőpanellel szerelték fel, amely jól láthatóan jeleníti meg a leggyakrabban használt menüpontokat. Amennyiben a gépkezelő megszakítja a műveletet, a vezérlés lehetővé teszi a megmunkálási folyamat ugyanarról a pontról történő folytatását.

A TruLaser 1000 sorozat teljeskörűen automatizálható, akár raktárrendszerhez illeszthető, így akár okos belépőt jelenthet a komplex automatizálás irányába is.

A digitális transzformáció jegyében lehetőség van a gépadatok felhő alapú értékelésére, melyek  bepillantást engednek a szerszám- és anyagfelhasználásba, és megjelenítik az aktuális gépállapotot.

Gépvásárlás

A TruLaser gépcsoport tagjai akció keretén belül is megvásárolhatók! Részletek a TRUMPF Hungary Kft. munkatársaitól: www.trumpf.com

Hirdetés

További cikkek a témában