Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

A világ második legnagyobb üveggyártója 300 új munkahelyet teremt Kaposváron

85 milliárd forintos fejlesztéssel hozza létre első európai üveg csomagolóanyag-üzemét a Kaposvári Ipari Parkban a török Sisecam csoport, a világ második legnagyobb üveggyártója.

Az üzem jövőre kezdi meg működését, és több, mint  300 embernek biztosít munkahelyet. 

A török Sisecam csoport 85 milliárd forintos fejlesztéssel hozza létre első európai üveg csomagolóanyag-üzemét a Kaposvári Ipari Parkban, amelynek alapkövét március 17-én, ünnepélyes keretek között tették le. A magyar állam 14 milliárd forint támogatást nyújt a beruházáshoz, amelynek köszönhetően több mint 300 új munkahely létesül.

A Sisecam Automotive Hungary Kft. zöldmezős beruházással megépülő kaposvári üzemének éves gyártási kapacitása 330 000 tonna lesz, és 2023-ban kezdi meg működését két különálló kemencével, valamint teljes kapacitását 2025-re éri el.

A Sisecam vezető szerepet tölt be valamennyi üvegtípus és vegyi anyag, köztük a szóda-króm vegyületek előállítása terén. A vállalatcsoport összesen 43 – közülük 16 törökországi és 27 külföldi – gyárban állít elő síküveget, üvegárut és üveg csomagolóanyagokat, és a termékek közel 50%-át a világ 150 országába exportálja.

Forrás: Behaviour

Hirdetés

További cikkek a témában