Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

A jövőben CUPRA modell is készül Győrben

Az Audi Hungaria a Volkswagen Konszern világszintű termelési hálózatának meghatározó tagjaként számos szolgálatást nyújt a konszern különböző márkái számára.

Ennek következő lépéseként a jövőben a járműgyártás termékportfóliója egy további koszernmárka új modelljével bővül: Az Audi Hungaria 2024-től a CUPRA márka egy SUV modelljének gyártását kezdi meg, amelynek előkészületei már megkezdődtek a vállalatnál.

„Az Audi Hungaria széles termékportfóliójával és átfogó szolgáltatási kínálatával egyre több területen válik a Volkswagen Konszern vállalatainak megbízható partnerévé. Támaszkodunk a konszernben rejlő szinergiákra annak érdekében, hogy a CUPRA gyártásával hatékonyabbá tegyük  járműgyárunk kapacitáskihasználtságát. Ez bevált gyakorlat számunkra, hiszen motorjaink számos Audi, Volkswagen, Skoda, SEAT, CUPRA, Bentley és Lamborghini modellt keltenek életre, míg szerszámgyárunk a Volkswagen és Audi Konszern exkluzív modelljeihez gyárt karosszériaelemeket. Termékeink mellett egyre meghatározóbbak azon kompetenciaalapú szolgáltatásaink, amelyeket a konszern világszerte működő vállalatainak nyújtunk. Az új CUPRA SUV modell jövőbeli gyártása hozzájárul a nemzetközi pozíciónk, valamint járműgyártásunk jövőképességének és rugalmasságának erősítéséhez, ezáltal munkatársaink hosszú távú foglalkoztatásának biztosításához”

– mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Az Audi Hungaria jelenleg az Audi Q3, Q3 Sportback valamint ezen modellek mild hibrid és plug-in hibrid változatait gyártja. Győrben készülnek továbbá az Audi TT Coupé és TT Roadster modellek.

„Egy kompetens csapat dolgozik azon, hogy a projektet a kitűzött határidőre megvalósítsuk. A tervezés már megkezdődött, az új CUPRA modellt a meglévő gyártási struktúránkba integráljuk a termékek és a technológiák közötti szinergiák kihasználásával. Az előkészületek legnagyobb mértékben a karosszériagyárunkat érintik. Az első „Made in Győr” CUPRA 2024-ben fog legördülni a gyártósorainkról. Kitűnően képzett csapatommal már most örülünk az új CUPRA SUV modell gyártásának”

– mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az új CUPRA SUV modellt különböző motorizáltsággal, köztük mild hibrid és plug-in hibrid technológiával is gyártják majd Győrben. A PHEV-változat a plug-in hibrid technológia következő generációját képviseli, amely mintegy 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávot tesz lehetővé.

Hirdetés

További cikkek a témában