Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

A Mol felvásárolta Magyarország piacvezető műanyag újrahasznosító vállalatát

A Mol felvásárolta a ReMatot, Magyarország piacvezető műanyag újrahasznosító vállalatát.

A cég éves feldolgozási kapacitása 25 ezer tonna, csaknem 200 alkalmazottat foglalkoztat, termelőüzemei Tiszaújvárosban és Rakamazon találhatók, valamint logisztikai központja van Pozsonyban.

A ReMat Magyarországon piacvezető a műanyagok újrahasznosításában, amelyhez kommunális és ipari eredetű műanyaghulladékot használ fel. A vállalat többféle polietilén és polipropilén regranulátumot állít elő és egyedi igények szerinti termékek széles választékát kínálja. A ReMat vezető gyártók automata szelektáló rendszerével, tisztító és regranuláló berendezéseivel rendelkezik, amelyek évente akár 25 ezer tonnát is képesek feldolgozni. Ezzel a felvásárlással a Mol képes lesz egyedi igényeknek megfelelő műanyag és újrahasznosított megoldásokat kifejleszteni, hogy teljesíteni tudja ügyfelei egyre növekvő igényét az újrahasznosított anyagok iránt.

A ReMat árbevétele 2020-ban 3,6 milliárd forint volt, ennek közel 22 százalékát az exportbevételek adták. A vállalat adózott eredménye 2020-ban közel 70 millió forint volt.

A Mol a már végrehajtott beruházások mellett folyamatosan keresi a lehetőségeket annak érdekében, hogy növelje az újrahasznosított anyagok arányát termékportfóliójában. Az első lépést 2019 novemberében tette meg az Aurora Kunststoffe GmbH, egy újrahasznosított műanyag alapú kompaund gyártó cég felvásárlásával Németországban. Az Aurora és a ReMat évi 40 ezer tonna összkapacitásával a Mol fenntartható kompaundok és regranulátumok széles választékát kínálhatja az autóipar és a csomagolóipar számára. A Mol stratégiai partnerséget kötött a német APK vállalattal is, amely úttörő szerepet játszik a műanyag újrahasznosítási technológia fejlesztésében, és amelynek oldószer alapú eljárása képes kiváló minőségű polimereket előállítani komplex műanyaghulladékból. A közelmúltban a Mol stratégiai partnerséget kötött a svájci Meraxis céggel, hogy a jövőben a poliolefin re-kompoundok fejlesztését és gyártását előremozdítsa.  A Mol a vegyi újrahasznosítás területén is tervez beruházásokat, és komoly lépéseket tesz a további hulladékgazdálkodási tevékenységek irányába.

A Mol árfolyama ma 1,6 százalékot esett, idén 14,4 százalékkal került

Forrás: Portfolio

Hirdetés

További cikkek a témában