Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Biztonságtechnika

Biztonságtechnikára épülő Health & Safety megoldások

A jövő biztonságtechnikai megoldásaiból kaphattak ízelítőt a SPIE AGIS Fire & Security szervezésében azok a meghívottak, akik ellátogattak a Truck Roadshow keretén belül Budapestre érkező Tyco kamionon szervezett előadásokra.

A Tyco, a Johnson Controls (JCI) biztonságtechnikai termékcsaládja a legmegbízhatóbb márkákat értékesíti világszerte. A ZETTLER, a CCure, az American Dynamics márkák már jól ismertek a nemzetközi vállalatok számára, emellett a Budapestre először érkező bemutatót lehetőségük volt új érdeklőknek is megtekinteniük, a SPIE jóvoltából.

A SPIE AGIS Fire & Security sok szállal kötődik a Tyco vállalathoz. Az együttműködés kezdete már 1991-ben elindult, majd a kétezres évek elején folytatódott, amikor a jelenlegi SPIE AGIS Kft. a Tyco vállalat hazai hivatalos disztribútoraként értékesítette a termékeiket. A pénzügyi válság idején a hazai vállalat új tulajdonoshoz került, ám a menedzsment mindent megtett annak érdekében, hogy a jól képzett és elismert szakemberek maradjanak a vállalatnál, így bár a korábbi disztribútor neve az elmúlt években többször is változott, az egymás iránti elkötelezettség és a megkérdőjelezhetetlen szaktudás megmaradt.

Számos olyan nemzetközi ügyfél, aki Magyaroroszágon létesíti- vagy fejleszti meglévő telephelyét, a SPIE AGIS Fire & Security Kft-hez fordul szakmai segítségért.

Ezen elkötelezettség sikerét mutatja, hogy a Johnson Controls, a Tyco termékek márkatulajdonosa a 2021-es üzleti évben a Tyco/Best Of Brands díját az EMEA régióban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért és a JCI által gyártott termékek iránti elkötelezettségéért a SPIE AGIS Fire & Security Kft-nek ítélte. A gyártó, a díj átadásakor kiemelte, hogy a SPIE AGIS munkatársai kivétel nélkül magas szintű szakmai tudással rendelkeznek ezekről a termékekről és rendszerekről, a munkatársak folyamatosan képzik magukat és értékes szaktudásukat kiválóan képviselik ügyfeleik felé.

Közös fejlesztések

A vállalatokat nem csak múltjuk köti össze. A közös gondolkodás, az együtt szerzett tapasztalatok kiváló adottságokat teremtenek a közös fejlesztéshez. A SPIE AGIS üzleti stratégiája olyan új megközelítést igényel, amelyet csak kevés gyártó képes lekövetni.

„Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az ügyféligények és prioritások együtt változnak.”

– mutatja be az új helyzetet Szép Zsuzsanna, a SPIE AGIS Kft. ügyvezető igazgatója.

„Szerencsére, a technika is folyamatosan fejlődik és innovatív beszállítóinknak és munkatársainknak köszönhetően olyan új megoldásokat van szerencsénk bemutatni ügyfeleinknek, amelyek a felmerülő igények kiszolgálásán túl alapvetően új megközelítsek által formálják az igényeket, kiszélesítik az ügyfelek látókörét is.”

A SPIE AGIS Fire & Security Kft. gyengeáramú részlege alapvetően két szektort szolgál ki. A „Retail” üzletág a kereskedelmi láncok számára telepít nagy megbízhatóságú, országos kiterjedésű biztonsági rendszereket, míg az „Industry” üzletág az ipari szereplőket szolgálja ki. A biztonságtechnika fejlődése főleg ez utóbbi iparág számára hozott új igényeket és megoldásokat. A vállalat tapasztalatai alapján az elmúlt esztendők kihívásai új megoldásokért kiáltottak. A felelős ipari szereplők egyre nagyon hangsúlyt helyeznek a health & safety kérdésekre és ennek köszönhetően egyre magasabb azoknak a letelepített biztonsági rendszereknek az aránya, amelyek kevésbé a klasszikus tárgyvédelmet valósítják meg, sokkal inkább a munka- és környezetbiztonsági igények alapján kerülnek megvalósításra. E tendencia felismerését követően a SPIE AGIS Kft. számos új innovatív technológiai megoldás fejlesztésével és adaptálásával olyan csomagot állított össze ügyfelei számára, amelyek relevánsan járulnak hozzá a munkakörnyezet biztonságosabbá tételéhez oly módon, hogy a megközelítés a health & safety munkatársak számára óriási technikai segítséget jelent.

Intelligens kamerarendszerek

„A kamera rendszerek napjainkban már nem csupán a konvencionális megfigyelés eszközei. A mesterséges intelligenciával (AI=artifical intelligence) rendelkező új eszközök képesek riasztást generálni, ha a munkavállaló nem visel munkavédelmi sisakot vagy kesztyűt, és képes számolni, hogy mennyi és milyen színű sisakot viselő munkatárs tartózkodik a munkaterületen. Az AI alapú megoldások segítségével azonnal riasztást kaphatunk, ha egy munkagép nem megfelelő irányba mozog, vagy ha egy veszélyes berendezést a munkavállaló megközelít. Ugyancsak keresett megoldás a nagy megbízhatóságú kamerarendszer és beléptető rendszer integrálásával kialakítható gyülekezési rendszer. Az ily módon kialakított folyamat lehetőséget teremt arra, hogy egy esetleges havária esemény során a mentésvezető pontosan tudja azt, hogy kik tartózkodnak a gyülekezési pontokon, így segítve a mentési munkát azzal, hogy kiket és hol szükséges még keresni a létesítményen belül.”

SMS rendszer

A legnagyobb érdeklődés talán az SMS (safety management system) rendszer érkezését követi. Ez a szoftver kimondottan az EHS vezetők részére készült. A márkafüggetlen platform képes arra, hogy az egyes alrendszerekből gyártótól függetlenül begyűjtse a menedzser számára fontos adatokat és azokat oly módon rendezve jelenítse meg, ahogy azt a vezető korábban személyre szabta. A szoftver elérhető okostelefonos alkalmazáson, így az EHS menedzser bármikor képes a rendszerben incidens folyamatot rögzíteni és lekövetni. A SPIE AGIS Kft-nek az ilyen jellegű innovatív technológiai megoldásokat nem kell sokáig keresnie, a Johnson Controls a Tyco termékcsalád fejlesztésekor hasonló előremutató fejlesztéseket vállal.

A Tyco kamionban felszerelt rendszerek ezen megoldásokból adtak ízelítőt a látogatóknak és persze nagyszerű új találkozási lehetőséget biztosított az üzleti partnereknek.

 www.spie-agis.hu

Hirdetés

További cikkek a témában