Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Innovatív eszközök

A GIMEX-Hidraulika Kft. a 15. MACH-TECH kiállításon fő látványelemként a már több éve használatban lévő, különböző hidraulikus szerelési feladatokhoz felszerelt szerviz kocsiját mutatta be. – kezdi válaszát Csonka Szabolcs, a GIMEX-Hidraulika Kft. értékesítési vezetője.

Ezzel az autóval prezentálva a látogatók számára, hogy a GIMEX a tervezéstől egészen a kivitelezésig, az after sales szolgáltatásokkal kiegészülve áll rendelkezésére a hidraulika és a befogástechnika területén. Itt került bemutatásra először a német HAINBUCH cég legújabb tokmánya a TOPlus prémium. A prémium tokmány a garantált <5µ körfutási pontosságával a nagyon kritikus megmunkálások legjobb megoldása.


A kiállításon bemutatásra került egy komplett munkadarabbefogó készülék is, amelyet egy hidraulikus tápegység működtetett. Mind a készülék, mind a tápegység megfelel az ipar 4.0 elvárásainak.


Az integrált munkadarab felfekvés figyelés és munka henger pozíció figyelésekkel válhat a termelés folyamat biztossá. Kevesen tudják, hogy a szorítástechnikában és a szerszámrögzítésben neves ROEMHELD cégcsoport szereléstechnikában is innovatív eszközöket fejleszt. Ezek a megoldások az alkatrészösszeszerelő üzemekben dolgozók munkáját teszik ergonomikussá és nem utolsó sorban produktívabbá. Egy szerelő asztalon keresztül próbálhatták ki a látogatók ezen termékek nagyszerűségét a szereléstechnika területén. A gépépítő és készülékelemeket gyártó Erwin Halder bemutató kofferjában pedig akár M2-es golyós rugós nyomóelemet is megtekinthették a kilátogatók.

Menetes emelőszem

A legnépszerűbb termék a Halder cég új forgatható fejjel rendelkező menetes emelőszeme volt. Az emeléstechnika területén egyedülálló megoldás különböző alkatrészek és rakományok villámgyors és biztonságos mozgatására szolgál. A nagy szilárdságú csap alsó végén vannak a megfelelő méretű önzáró menetes szegmensek. Ezek a szegmensek továbbítják az alakzárást. A szegmensek nyitásához a felhasználónak csak annyit kell tennie, hogy megnyomja az alumínium gombot a forgatható szem tetején. Ezután a csavart egyszerűen beillesztik a meglévő menetes furatba. A nyomógomb elengedésekor a szegmensek a menetbe kattannak. A menetes emelőszem újbóli lazításához csak újra meg kell nyomni a gombot.

Bővülő raktár

A beszállítói láncban jelentkező problémák miatt a vállalatoknak nagyon gyorsan kell reagálni a legkülönfélébb dolgokra és a rugalmasság ma a legfontosabb ismérv lett. Hogyan tudják fenntartani a folyamatos termelést, milyen alternatívákkal tudják pótolni a hiányzó alkatrészeket, milyen gyorsan tudnak akár konstrukciós átalakítást végezni stb…, ezek most a legfontosabb kihívások. A GIMEX a folyamatosan bővülő hidraulika és munkahenger alapanyag raktárával próbálja a szállítási határidők drasztikus megnövekedését minimalizálni és az alkatrészeket ügyfeleink részére időben biztosítani. A befogástechnikai rendszermegoldásaink pedig az alkatrészgyártó cégek számára biztosítja, hogy a szerszámgépek a lehető legrugalmasabb termelésre legyenek képesek, akár utólag is. Nem probléma már ezekkel a gyorscserélő és nullpontrendszerekkel akár a pár perces alkatrészátállás.

Látogatói szám

A több éves szünet után mi több látogatóra számítottunk. Biztosan közre játszott ebben az is, hogy jelenleg nagyon sok feladat van a cégeknél, ráadásul a beszállítói láncokban lévő problémák többletmunkát eredményeznek, ami ráadásul megnehezíti az előre tervezhetőséget. Már több partnerünk jelezte a vásár előtti hetekben, hogy sajnos nem tudnak eljönni. Ennek ellenére nem vagyunk elkeseredettek, nagyon sok meglévő partnerrel találkozhattunk ismét újra személyesen és új emberekkel, új feladatokkal is megismerkedtünk.

Hirdetés

További cikkek a témában