Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Mobilitás műanyag hulladékból

A 2022-es Hannover Messe kiállításon az igus bemutatta a világ első újrahasznosított műanyagból készült kerékpárját: egy karbantartást nem igénylő, kenésmentes városi kerékpárt. 

Az igus és a holland kerékpárgyártó, az mtrl, első együttműködésének eredménye bármilyen időjárásnak ellenáll. A kerékcsapágyak golyóscsapágyai, a nyeregcső siklócsapágyai, a fékkarok, a pedálok és a teljes sebességváltó az igus® nagy teljesítményű műanyagaiból készülnek.

igus:bike – Az új városi kerékpár platform

„Szeretnénk a kerékpáripar számára lehetővé tenni, hogy műanyag kerékpárokat gyártson. Ebből az ötletből született meg az igus.bike platform. A platform lehetővé teszi a kerékpárgyártók és a műanyag alkatrészek beszállítóinak találkozását. Már van partneri kapcsolatunk egy műanyagot újrahasznosító és granulátummá feldolgozó céggel”.

-mondta el Karasz Krisztián műszaki tanácsadó.

Az mtrl városi kerékpárja az első műanyagból készült bicikli. Az ára várhatóan körülbelül 1200 euró lesz, és Németországban legkorábban 2023 nyarától lesz elérhető. „15 évig álmodoztunk egy teljesen műanyagból készült, kenés- és rozsdamentes kerékpárról, melyet később az újrahasznosítással egészítettünk ki. Az első termék és az igus:bike platform segítségével szeretnénk egy más típusú kerékpárgyártást elősegíteni, illetve, a jövőben más alkatrészeket is szállítani, mint például kerékcsapágyak, alsó konzolok, fogaskerekek és lánckerekek, mind műanyagból”.

Hirdetés

További cikkek a témában