Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

A Bosch Rexroth a BRUSA HyPowerbe invesztál

A haszongépjárművek vezető hidraulika szakértője az e-mobilitás úttörőjébe invesztál; mindkét fél fokozott együttműködésre törekszik a mobil munkagépek elektromos hajtásainak fejlesztése és értékesítése során.

A Bosch Rexroth AG kisebbségi részesedést szerzett a BRUSA HyPower AG-ban, és fokozott együttműködésre törekszik a mobil munkagépek piacán. A BRUSA HyPower termékeivel a Bosch Rexroth kibővíti a mobil munkagépek villamosítására kifejlesztett eLION termékportfólióját, és lehetővé teszi az ügyfelek számára az elektromos hajtásarchitektúrák gyors és egyszerű megvalósítását. Ennek eredményeként az építőiparban és a mezőgazdaságban, a logisztikában vagy a kommunális szolgáltatásokban használt haszongépjárművek helyi károsanyag-kibocsátás nélkül működhetnek – ezáltal környezetbarátabbak és csendesebbek. A Bosch Rexroth 2022. július 4-én részesedést szerzett a BRUSA HyPowerben. Mindkét fél megállapodott abban, hogy a befektetés összegét bizalmasan kezeli.

A CO2-kibocsátás jelentős része az építkezéseken, a kikötőkben vagy a bányákban végzett munka során keletkezik, a Bosch Rexroth ezért a mobil munkagépek villamosítására koncentrál. A Bosch Rexroth az eLION termékcsaláddal a haszongépjárművek villamosításához szükséges alkatrészek átfogó portfólióját kínálja. Az eLION termékcsalád 80 motorváltozatot foglal magában, teljesítmény és méret szerint skálázva, tartalmazza a megfelelő hajtásokat, invertereket, szoftvermegoldásokat és a legkorszerűbb hidraulikát. A jövőben a BRUSA HyPower DC/DC átalakítói és beépített töltői tökéletesen kiegészítik ezt a széles választékot.

„A fenntartható, helyi károsanyag-kibocsátás nélkül működő mobil munkagépek irányába mutató trend jó növekedési lehetőséget jelent számunkra. 2030-ra a haszongépjárművek mintegy 30 százaléka elektromos lesz – közös piaci jelenlétünkkel további, mintegy 1,5 milliárd eurós piaci volument célzunk meg”

– mondta Thomas Donato, a Bosch Rexroth AG igazgatóságának mobil hidraulika üzletágért felelős tagja.

„A Bosch Rexroth az iparág legszélesebb választékát kínálja, egymáshoz tökéletesen illeszkedő komponensekkel. A haszongépjárművekkel végzett munkát és azok vezetését még tovább szeretnénk optimalizálni, ezért a BRUSA HyPower fontos partner számunkra.”

Ming Jiang, a BRUSA HyPower igazgatótanácsának elnöke hozzáteszi: “Együttműködésünk révén az ügyfelek igényeit még inkább ki tudjuk elégíteni, és a fejlesztési időt is csökkentjük. Töltőink és DC átalakítóink funkcionalitás és működés szempontjából zökkenőmentesen a Rexroth termékportfóliójába integrálhatók. Az alkalmazások széles skáláját fedjük le, amiből a haszongépjárművek gyártói profitálnak.”

A BRUSA 1985 óta fejleszt nagy teljesítményű komponenseket elektromos hajtású járművekhez, kizárólag lakossági felhasználásra. A 2021-ben kivált BRUSA HyPower AG elektromos energiaátalakító rendszerekre specializálódott, és jelenleg mintegy 220 munkatársat foglalkoztat. A svájci vállalat a Bosch Rexroth számára mobil gépekben való használatra fejleszt és gyárt hatékony és robusztus termékeket.

A tranzakció keretében két ismert pénzügyi befektető is kisebbségi részesedést szerzett a BRUSA HyPowerben.


Hirdetés

További cikkek a témában