Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Környezet

Összefognak a nagyágyúk a bolygónkért

A Panasonic-kal és a Hitachi Energy-vel is együttműködik a zöldebb jövő érdekében az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető Schneider Electric.

Az IDC nemrégiben végzett kutatása szerint a vállalatok mindössze 7 százaléka teljesíti fenntarthatósági terveit, ugyanakkor az ügyfeleik több mint 40 százaléka elvárja, hogy üzleti partnerei stratégiai támogatást nyújtsanak környezetvédelmi céljaik eléréséhez. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozások számára egyértelmű üzleti lehetőséget jelent, ha fenntartható, rugalmas megoldásokkal bővítik portfóliójukat, emellett pedig nagy lépést tehetnek a nettó zéró kibocsátás eléréséhez a saját maguk és ügyfeleik esetében is.

Ne fűtsünk feleslegesen!

A Schneider Electric az elmúlt időszakban több olyan megállapodást és kezdeményezést jelentett be, amelyek révén a világ meghatározó vállalkozásai és a cég partnerei egyesíthetik erőfeszítéseiket a zöldebb jövő érdekében.

Ennek egyik meghatározó lépése, hogy lehetővé tették a helyiségenkénti fűtésvezérlést. A lakás fűtése nagy energiaterhelést jelenthet, különösen télen vagy a régebbi, rosszul szigetelt otthonok esetében. Ráadásul további aggodalmakat okozhatnak a lakástulajdonosoknak az emelkedő áramszámlák is. A helyiségek egyedi fűtése sokkal hatékonyabb módja annak, hogy csak a használatban lévő helyiségekben legyen kellemes hőmérséklet. Éppen ezért integrálták a Schneider Electrichez tartozó Drayton márka Wiser okosotthon rendszerét és a Panasonic hőszivattyús megoldásait, amelyek így a hagyományos gázkazánok alternatíváját kínálják az intelligens és fenntartható otthonra vágyók számára. Az innováció kísérleti jelleggel egyelőre az Egyesült Királyságban lesz elérhető.

Szélesedő kínálat, több lehetőség a „zöldebbé” válásra

Egy másik együttműködés a megújuló energiaforrások, az adatközpontok, a bányászat és más ipari szegmensek projektjeinek megvalósításában nyit új lehetőségeket. A Schneider Electric és a Hitachi Energy, az energiaátviteli, -elosztási és a hálózat automatizálási megoldások piacán meghatározó vállalat megállapodása kapcsán mindkét cég arra számít, hogy az összefogásuk révén kialakuló ökoszisztéma előnyöket biztosít az ügyfeleik számára a teljes működési életciklusuk során, beleértve a holisztikusabb kínálatot, a megerősített ellátási láncot és a nagyobb hatékonyságot.

A Schneider Electric a Hitachi Energy nagyfeszültségű portfólióját, míg a Hitachi Energy a Schneider Electric középfeszültségű portfólióját használhatja fel az átfogóbb kínálat érdekében.

Hirdetés

További cikkek a témában