Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Kibővített Szerszámgyár

Lezárult az Audi Hungaria Szerszámgyárának bővítési projektje. A meghívottak közösen indították el az új robotcellákat, amelyek a Volkswagen és az Audi Konszern exkluzív modelljeihez gyártják a karosszériaelemeket.

„A Szerszámgyár bővítésével kapcsolatos beruházás egyértelműen bizonyítja a győri gyártótelephely iránti elkötelezettségünket. Kétszámjegyű eurómilliós összeget fektettünk ebbe a projektbe, amelyet az elmúlt két évben sikerrel valósítottunk meg“

– Gerd Walker, az AUDI AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja és az Audi Hungaria Felügyelőbizottságának elnöke.

„Vállalatunk a Next level stratégia jegyében valamennyi területén szintet lép. Fő tevékenységünk, a motor- és járműgyártás mellett az Audi Hungariát világszínvonalú szolgáltatásokat nyújtó kompetenciaközpontként is tovább fejlesztjük, mellyel nagy mértékben hozzájárulunk konszernünk sikereihez. Szerszámgyárunk egyedülálló termékeinek, valamint fejlesztési, tervezési és konstrukciós szolgáltatásainak köszönhetően jelentős többletértéket teremt ügyfeleinknek világszerte”

– mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

A Szerszámgyár kibővített csarnoka

Az Audi Hungaria Szerszámgyára 2005-ös alapítása óta folyamatosan bővült. Három üzletágával, a szerszámgyártással, a készülék- és berendezésgyártással, valamint az exkluzívszériás gyártással jelenleg mintegy 700 főt foglalkoztat, és az egyik legnagyobb a maga nemében Közép-Kelet-Európában. Az évek során az itt dolgozó munkatársak széleskörű mérnöki és tervezői kompetenciákat építettek fel, amelynek köszönhetően mára a Szerszámgyár termék- és szolgáltatásportfóliója kiterjed a gyártási szimulációra, konstrukcióra, gyártási berendezések tervezésére és gyártására, valamint az exkluzívszériás gyártásban készülő karosszériaelemek készítésére egyaránt. A bővítés után immár 58 300 négyzetméteres csarnokban a legmodernebb technológiák, köztük egy nagy rugalmasságú présutca, lézervágó berendezések és flexibilis robotcellák állnak rendelkezésre.

Exkluzívszériás gyártás a Szerszámgyárban

„A jelenlegi bővítés meghatározó jelentőségű Szerszámgyárunk történetében, hiszen eredményeként 6 300 négyzetméterrel nőtt a gyártó- és logisztikai csarnokunk területe, és ezzel adottak a feltételek az exkluzívszériás gyártásunk kapacitásának további növelésére. Az újonnan telepített gyártóberendezéseknek és robotoknak köszönhetően még több Audi, Lamborghini és Bentley modell gyártásához járulhatnak hozzá munkatársaink, amelyre mindannyian nagyon büszkék vagyunk”

– mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az exkluzívszériás gyártásban főleg alumíniumból készülnek a nagykomplexitású karosszériaelemek: csomagtérajtók, motorháztetők, ajtók, sárvédők valamint tető- és oldalelemek. A győri exkluzívszériás gyártás hosszú évek alatt szerzett tapasztalatából és kompetenciáiból elsősorban a márkacsoport prémium márkái – az Audi, Lamborghini és Bentley márkák – profitálnak.

Hirdetés

További cikkek a témában