Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

M+E 25 év a szerszámgép kereskedelemben

Bővülő portfólió – 25. születésnapját ünnepli idén az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft., Péter Szabolcs ügyvezető elmondta:

Természetesen a megalapítást mindenképp a legfontosabb mérföldkövek közzé sorolnám, de az első pár vevőnek is nagyon fontos szerepe volt abban, hogy a tulajdonosok elhitték, hogy a cégnek létjogosultsága van Magyarországon.

De említhetném az első irodát, kiemelném a 2000-ben kötött együttműködési megállapodásunkat a Brotherrel (ami ma is az egyik fő márkánk). Abszolút óriási mérföldkő volt a 2005-ös költözés az új irodaházba, ahol a ma napig is vagyunk, ez egy 400 nm-es iroda és 700 nm-es bemutatóterem és csarnok. Ezek mellett a folyamatos portfólió bővítés is nagymértékben hozzájárult a sikerekhez, melynek köszönhetően mára már 10 márka kizárólagos magyarországi képviselői vagyunk.

„Mindeközben a pénzügyi stabilitásunkat igazolja, hogy 2017-ben megkaptuk a Bisnode Tripla A tanúsítványt, melyet csak a legstabilabb cégek kapnak meg. Illetve ennek a stabilitásnak a folytonosságát alátámasztja, hogy 2021-ben már aranyfokozatú Tripla A tanúsítvánnyal rendelkeztünk, melyet idén ismét megkapunk.”

Péter Szabolcs, M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. ügyvezető.

MM: Kiket emelne ki az elmúlt évtizedek munkatársai közül?

P.Sz.: Nem szeretnék bárkit is kiemelni, mert egy csapatban a csapatmunka a fontos, mindenki hozzátesz a folyamathoz és mindenkinek a munkája hiányozna belőle. Ha a kereskedő nem adná el, ha a szervizes kollégák nem üzemelnék be, ha a technológusok nem oktatnának, ha nem lenne kiszámlázva és a többi és a többi. Annyit viszont kiemelnék még, hogy több kolléga is tőlünk ment nyugdíjba és a csapat jó része legalább 10 éve dolgozik nálunk, így a fluktuáció igen alacsony.

MM: Az elmúlt 25 évben az M+E milyen technológiákkal foglalkozott?

P.Sz.: A portfóliónkat mindig a legújabb technológiánknak megfelelően alakítjuk, így természetesen az automatizálás és az ipar 4.0 nálunk is jelentős szerepet kap. Az általunk képviselt gyártók természetesen ezek mentén alakítják fejlesztéseiket. A termékek mellett a szolgáltatásokra is nagy hangsúlyt fektetünk, így folyamatos fejlesztést biztosítunk munkatársainknak, hogy naprakész tudással rendelkezhessenek. A széles termékpalettának köszönhetően kiterjedt ügyfélkört tudunk kiszolgálni. Számtalan vevőnk az autóiparból kerül ki, de van szerszámgyártó cég, orvostechnika területén tevékenykedő partnerünk, sőt, van ostyagyár is az ügyfeleink között.

MM: Idén ősszel látványos ünnepség keretében tartották a cég 25. születésnapját, ennek a napnak a jelentőségét hogyan foglalná össze?

P.Sz.: Ha az ember elér egy mérföldkőhöz – és a 25 év ilyen -, akkor meg kell állni és megünnepelni azt. A rohanó világban csak hajtunk, hajtunk, és elfelejtünk örülni annak, amit elértünk. Erre mindenképp nagyon jó volt ez az évforduló, hogy kicsit megálljunk, ünnepeljünk és visszanézzünk, hogy minek is köszönhetjük, hogy idáig elértünk. És persze a jövőre vonatkozó célokat is kitűzzük, hogy legalább hasonlóan újabb 25 év álljon a cég előtt.

MM: Hogyan látja cégük jövőjét, milyen feladatokat, új lehetőségeket lát?

P.Sz.: Az elmúlt pár év a COVID-ról szólt. Alkalmazkodnunk kellett az új helyzethez, home office, némi megtorpanás és várakozás a piacon. De sikeresen abszolváltuk, így az idei évben úgy tűnik, elérjük a pandémia előtti bevételünket. Most újabb kihívást jelent az ukrán háború és hatásai, a növekvő infláció és főként az energiaárak. Ezeken természetesen nem tudunk változtatni, az új helyzetből megpróbáljuk kihozni a legjobbat, és úgymond „előremenekülni”: új termékkel bővítettük a portfoliónkat (nagynyomású mosó- és sorjázógépekkel), ami újabb piacot jelent, és persze továbbra is tesszük a dolgunkat, igyekezvén a lehető legjobban kiszolgálni ügyfeleinket.

www.eszterga.hu

Hirdetés

További cikkek a témában