Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

3D technológia

A Mazak FG-400 NEO magasra teszi a lécet a 3D lézer csővágás terén is

Lépéselőny a lézer-feldolgozásban

A Mazak tovább folytatja az innovációt, az FG 3D lézervágógép-család bemutatásával. Az FG-400 NEO egy minden-az-egyben megoldás, melyet fokozott termelékenységre és egyszerű kezelhetőségre terveztünk. Ezen új modellünket a hosszú csövek és szelvényanyagok nagysebességű feldolgozására optimalizáltuk.

A változtatható sugárkarakterisztikás (Variable Beam Mode) rezonátornak köszönhetően, legújabb gépünk olyan összetett feladatokat képes elvégezni, mint a vágás, a menetfúrás, fúrás, letörés és a folyató menetfúrás. A Beam Shaping Technology pontosan beállítja a lézersugár koncentrációját, így még magasabb minőséget érhetünk el az anyagok széles spektrumán, még rövidebb idő alatt. A lézersugár egy fiber szálon keresztül képződik, mely alacsonyabb a hullámhosszt eredményez a CO2 technológiához képest, ezáltal hatékonyabban dolgozza fel a fémeket, illetve a nehezen feldolgozható anyagokat.

A felhasználási lehetőségek tárháza

Az FG-400 NEO-t kifejezetten a hosszú csövek és szelvényanyagok feldolgozására terveztük, legyen szó akár kerek, négyzetes vagy téglalap alakú keresztmetszetről vagy H-, I-, illetve L-profilról. Ezen új modellünk képes feldolgozni az erősen tükröződő anyagokat is, mint a réz vagy a sárgaréz, megbirkózik az összetett formákkal és a nehezen hozzáférhető illesztésekkel is.

Mindez a Mazak által kifejlesztett élvonalbeli funkcióknak köszönhető, melyet a kiváló vágásminőség és pontosság érdekében fejlesztettünk ki. Az egyik ilyen funkció a 3D vágófej, amely képes az A-, illetve a B-tengelyen mozogni és még szélesebb feldolgozási lehetőséget nyújt az anyagok tekintetében, a kívánt szögben, nagy pontossággal. A 3D vágófej továbbá képes megelőzni az anyaggal való ütközést is. A négy tokmány, melyek egyidejűleg működnek, a munkadarab tengelyének vonalában mozognak és a tengelye körül forognak az anyagtorzulás megakadályozása érdekében.

Ezen funkciók stabil feldolgozási minőséget biztosítanak minden anyagvastagságon, növelve a termelékenységet és csökkentve a hulladékot. További funkciók közé tartozik az anyagok automatikus központosítása és rögzítése, támaszok használata a különböző formájú anyagok könnyebb befogására, illetve a lehajlás elkerülésére. A gép többféle betöltő/kitöltő rendszerrel is elérhető, 6-8-12 és akár 15 méteres anyagokhoz is.

A jelentős fejlesztéseknek köszönhetően az előző modellhez képest az FG-400 NEO akár 33%-kal gyorsabb vágási időt biztosít a lágyacél csöveken, szelvényanyagokon és H-profilokon oxigén segédgázzal, illetve nitrogén segédgáz használatával akár 43%-kal és 49%-kal gyorsíthatjuk a vágási időt a lágyacél és a rozsdamentes acél szelvényanyagoknál. A fiber rezonátornak köszönhetően szignifikánsan csökkenthetjük az üzemelési költségeket és a környezeti lábnyomunkat, mivel akár 40%-os energiamegtakarítást érhetünk el mind a vágás során mind pedig készenléti üzemmódban. A Fiber Laser Technology-nak köszönhetően pedig lézergázra sincs szükség.

Maximális hozzáférhetőség és könnyű kezelés

A Mazak továbbra is elkötelezett azon a téren is, hogy a gépeit felhasználóbaráttá tegye mind a hozzáférhetőség mind pedig a kezelhetőség tekintetében. A gép egy 15″-os FX CNC képernyővel van felszerelve, emellett az FX TUBE CAD/CAM szoftver nyújt segítséget a csővágás során, olyan változatos funkciókkal, mint a vágandó alkatrészek elhelyezkedésének bemutatása az anyagon (nesting), a szimulációs eszköz vagy a ütemező funkció a szünetmentes termelés érdekében.  A termelékenységi előnyöket ezen lehetőségek kombinálásával érhetjük el, a beállítási idő és az emberi hibaforrások lehetőségének minimalizálásával.

Az FG-400 NEO kiváló hozzáférhetőséget és betekintési lehetőséget nyújt a munkatérbe és egyszerűen kezelhető. A gép ergonomikus kialakításának köszönhetően a gépkezelőnek rövidebb utat kell megtennie az üzemeltetés során, mivel a kezelőpanel és a tároló/visszatárazó állomások egy oldalon találhatóak. Ennek a kialakításnak további előnye, hogy akár közvetlenül a fal mellé is helyezhető a gép, így még több helyet spórolhatunk az értékes padlófelületből.

A fiber rezonátor által biztosított kiemelkedő termelékenység és a még több feladat egy gépen való elvégzésének lehetősége teszi az FG-400 NEO-t tökéletessé azon nagy kapacitású gyártók számára, akik szintet szeretnének lépni a feldolgozási lehetőségeik terén.

 

 


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában