Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Storz tömlőcsatlakozók

Minden a csatlakozókról…

A Storz tömlőcsatlakozók számos előnyt biztosítanak a berendezések üzemeltetői számára. Gyors csatlakoztatási és szétkapcsolási képességükkel időt takarítanak meg a tömlőváltáskor, míg nagy nyomásállóságukkal még nagynyomású víz esetén is biztosítják a biztonságos csatlakozást. Ezenkívül úgy vannak kialakítva, hogy megakadályozzák a szivárgást, így segítve a környezet károsodásának kockázatát a minimálisra csökkenteni. A Storz tömlőcsatlakozók a nagyobb biztonság és kényelem mellett költséghatékonyak és könnyen telepíthetők.

A Storz tömlőcsatlakozót Carl August Guido Storz német mérnök találta fel az 1900-as évek elején. Ez egy olyan tűzoltótömlő-csatlakozó típus, amelyet világszerte használnak, és amely a feltalálása óta nagyrészt változatlan maradt. A csatlakozó kialakítása egy háromrészes zárórendszeren alapul, amely lehetővé teszi a gyors csatlakoztatást és szétkapcsolást anélkül, hogy bármely alkatrészt el kellene távolítani. Ezáltal ideális vészhelyzetekben, ahol a gyors reagálási idő kritikus. A Storz csatlakozó megbízható kialakítása, tartóssága és könnyű kezelhetősége miatt ma is az egyik leggyakrabban használt tűzoltótömlőcsatlakozó.

A Storz tömlőcsatlakozókat tömlők és csövek összekapcsolására használják számos alkalmazás során, beleértve az ipari és katonai felhasználásokat is. A Storz tömlőcsatlakozók számos típusa létezik, a legnépszerűbbek az alumínium és a sárgaréz. Mindegyik csatlakozótípust úgy tervezték, hogy maximális szilárdságot és tartósságot, valamint a hatékony működés érdekében nagy nyomástűrést biztosítson. Ezenkívül a Storz csatlakozók hím- és nőivarú változatban is kaphatók, hogy kompatibilisek legyenek bármely ipari szabványos csatlakozóval. Megbízhatóságukkal a Storz tömlőcsatlakozók kiváló választás bármilyen ipari vagy katonai alkalmazáshoz.

A Storz csatlakozók elérhetőek belső menetes kivitelben, külső menetes kivitelben vagy tömlővéges kialakításban is. A végzárást zárókupak/vakkupak látja el. A hozzá tartozó tömítés általában NBR anyagú és könnyen cserélhető.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés