Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

Akár ötödével is csökkenthető az épületek energiapazarlása

Akár 20 százalékkal is csökkenthető az épületek energiapazarlása a Schneider Electric „EcoStruxure™ Building Operation 2023” megoldásának alkalmazásával.

A társaság új rendszerei azon túl, hogy támogatják az épületek energiahatékony működtetését, a szén-dioxid kibocsátás csökkentésében is segítik az üzemeltetőket.

A Világgazdasági Fórum elemzése szerint napjainkban az energia mintegy 60 százaléka elvész vagy elpazarolják, ezért a digitális technológiák és a villamos áram fokozott használata kulcsfontosságú az éghajlati és energiaválságok kezelésében. A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat ennek támogatására modernizált épületirányítási megoldásokat mutatott be. Az EcoStruxure™ Building Operation 2023 segítségével az épületeken belüli különböző rendszerek összekapcsolhatók és digitalizálhatók, így az energiafelhasználás áttekinthetőbbé válik, ezáltal segít csökkenteni az energiapazarlást és a hozzá kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátást akár 20 százalékkal.

A nyitott és rugalmas EcoStruxure Building megoldások segítenek az ingatlantulajdonosoknak és a létesítmények üzemeltetőinek, hogy reagáljanak az emelkedő energiaköltségekre, valamint megfeleljenek a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó előírásoknak. Az új funkciók lehetővé teszik a zökkenőmentes integrációt más rendszerekkel, hogy egyetlen, kényelmes, akár mobiltelefonról is kezelhető felületről nyújtsanak áttekintést és vezérlést több rendszerhez.

Egyszerűsített hozzáférés és integráció

A Schneider Electric az egyetlen vállalat, amely a nem kritikus energiaellátást integrálja az épületirányítási rendszerébe (BMS), így mostantól a PowerLogic-ból™ érkező teljesítmény- és energiaadatok könnyebben elérhetők az EcoStruxure Building Operation megoldásban.  Emellett az elektromos járművek töltéséhez használható EVlink Pro AC és EVlink Wallbox berendezések, valamint az EcoStruxure EV Charging Expert adatai is integrálhatók a Building Operation és az EcoStruxure Power Monitoring Expert rendszerekbe.

Ez lehetővé teszi, hogy a töltőállomásokat az épület- és energiarendszerekkel egy nézetben lehessen felügyelni és vezérelni. A létesítmények üzemeltetői így pontosabb képet kaphatnak a helyszíni EV-töltők energiafogyasztásáról, és lehetőségük nyílik arra, hogy minden eddiginél pontosabban szabályozzák a töltőállomások energiafelhasználását, alkalmazkodva az adott épület aktuális energiaigényéhez.

Az irodaterekben is csökken az energiapazarlás

Az EcoStruxure™ Connected Rooms Solutions most új kiegészítőkkel bővült a helyiségek szellőztetőrendszerének felügyeletéhez és vezérléséhez. A légmennyiség vezérlőhöz (VAV) kifejlesztett új SpaceLogic RP-V a SpaceLogic Insight-érzékelővel és a Building Operation szoftverrel együttműködve pontosan szabályozza a helyiségek környezetét a valós idejű foglaltsági információk alapján, így csak ott és akkor kell energiát használni, ahol és amikor szükség van rá. A Connected Room Solutions akár 23 százalékos energiamegtakarítást (és a hozzá kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátás elkerülését) eredményezhet a HVAC (fűtés, szellőztetés, légkondicionálás) és a világítás, a helyiségek foglaltsága alapján történő vezérlésével.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában