Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A Shell Omala S2 GX olaj

Hajtóműolaj – Napjainkban új kihívásokkal kell szembenézniük a hajtóműolajoknak. A hajtóművek folyamatosan kisebbekké válnak, egyre nagyobb kimeneti teljesítmény és egyre nehezebb üzemi körülmények mellett. 

A berendezésgyártók és üzemeltetők egyre hosszabb olajélettartamot várnak el. Ez azt jelenti, hogy kisebb olajtöltetnek kell keményebben, hosszabb időn keresztül dolgoznia.  A hajtóművek megbízható működését veszélyeztetheti a kopás, beleértve a mikropittingesedést, a csapágy és a tömítés meghibásodásai, a részecske, levegő és a víz szennyezés. 

A Shell Omala S2 GX segíthet a hajtóművek üzemeltetési költségeinek csökkentésében. Meghaladja az ipari és kulcsfontosságú hajtómű gyártók által támasztott specifikációkat, jobb oxidációs stabilitást, berágódás- és mikropittingesedéssel szembeni védelmet, vízelválást, habzásgátlást biztosít és jobban védi a tömítéseket az előző generációs olajokhoz képest az iparági sztenderdekkel összehasonlítva. A terméket arra tervezték, hogy hosszabb olajélettartamot biztosítson, jobb teherviselő képességgel és kopásvédelemmel rendelkezzen és kitűnő rendszerhatékonyságot érjen el. Az üzemeltetési költségek tovább csökkenthetőek a Shell LubeMatch és Shell LubeCoach műszaki szolgálatatásainak segítségével.

A Shell Omala S2 GX túlteljesíti az iparági szabványokat és a főbb berendezésgyártók legfontosabb oxidációs stabilitási (sűrűsödés és iszapképződés) tesztekre vonatkozó követelményeit. A jobb oxidációs stabilitás hosszabb olajélettartamot jelent. A mechanikai nyírás miatt az olaj élettartama rövidülhet és ez kihívást jelenthet a nagyobb viszkozitású olajok számára. Teszteken bizonyította a Shell Omala S2 GX 680, hogy kiváló nyírással szembeni ellenállással rendelkezik az előző generációs ISO 680 olajhoz képest.

Az alkatrészek élettartama rövidülhet és a rendszer hatékonysága jelentősen csökkenhet, ha az olajat részecskék, levegő vagy víz szennyezés éri. A Shell Omala S2 GX kiváló vízelválási és megnövelt levegőelváló tulajdonsággal, valamint alacsony habzási hajlammal rendelkezik, ezáltal robosztus olajfilmet képez a csapágyak és fogaskerekek felületén. A termékcsalád a szennyeződésekkel szemben is rendkívül ellenálló és megfelelő kenést biztosít.  

Az összeférhetőségi problémák a tömítések akár 40%-ának meghibásodásáért is felelősek lehetnek. A Shell Omala S2 GX megfelel az összes teljesítményszintnek, amit az iparban elterjedt Freudenberg tömítések statikus és dinamikus tesztelésben támasztanak és kompatibilis a gyakran használt Mäder és Rickert belsőleg használt festékekkel. Megfelel a Henkel Loctite tömítőanyagok és a műszaki ragasztók összes előírásának.

A Shell Omala S2 GX ajánlott: zárt ipari hajtómű berendezések széles köréhez, általános megmunkálásban, bányászatban, acélművekben, erőművekben, papírgyárakban, autó alkatrész gyártásban, cementiparban és hajózásban.

Napjaink hajtóműves alkalmazásainak kihívást jelentő követelményeire válaszul a Shell Omala S2 GX szigorú teljesítménytesztek széles körét teljesíti. Kiváló teljesítményt nyújt a kihívásokkal rendelkező körülmények között.

További információk a termékekről: 

https://orbico-kenoanyagok.hu/hu/kereses?search=omala


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában